Këshilla & Arsye

July 10, 2018 | 13:41

Pushime me partnerin: Ja se si të shmangni diskutimet mbi buxhetin

Entuziazmi është i lartë dhe dëshira për t’u nisur e pakontrollueshme: pushimet e shumëpritura erdhën. Por … ka diçka: a i kemi bërë llogaritë? Ne jemi të lumtur që po nisemi me partnerin, por nuk është e qartë se si do t’i ndajmë shpenzimet dhe sidomos sa kemi ndërmend të veçojmë për të shijuar pushimet. Para se çështjet ekonomike të kthehen në grindje që dëmtojnë pushimet dhe çiftet, është më mirë që menjëherë të sqaroni anën më materiale që janë: paratë.

Flisni se ju kalon: Të flasësh shpesh për paratë nuk është e gabuar, ndryshe nga ç’mund të duket. Të flasësh rregullisht është shumë e dobishme për të vlerësuar disponueshmërinë e të gjithëve ose madje edhe të çiftit në tërësi dhe për të shmangur gjendjen në situata të vështira. Për më tepër, nëse kemi parasysh projektet e rëndësishme si martesa, blerja e një shtëpie ose ardhjen e një fëmije, marrja në konsideratë e situatës do të jetë thelbësore dhe do të shmangë diskutimet e mëtejshme.

Qartësia para së gjithash: Të diskutosh për paratë nuk është kurrë e lehtë dhe mund të çojë në pak a shumë keqkuptime serioze. Secili ka një marrëdhënie personale me paratë dhe ky është gjithashtu një aspekt i rëndësishëm i karakterit të tjetrit që vlen të vëzhgohet. Këshillë? Kur ballafaqohemi me debatin e pashmangshëm në lidhje me paratë, është më mirë të jemi të qartë dhe të drejtpërdrejtë. Keqkuptimet janë gjithmonë të këqija dhe pastaj mund të rrezikoni edhe intimitetin tuaj. Dhe gjatë pushimeve nuk është pikërisht rasti për të hequr dorë!

Le të vazhdojë: Nëse vendosim të ndajmë gjysmën e kostos së pushimit, është e dobishme të marrim parasysh gjithçka, nga blerjet deri te restorantet. Por është gjithashtu e rëndësishme që të jeni fleksibël dhe elastikë. Të diskutoni për disa cent ose euro është e padobishme, e bezdisshme dhe ka të ngjarë të na largojë pikërisht kur ne duhet të jemi më afër. Këshilla e mençur? Le të gëzojmë të tashmen dhe përfundimisht të bëjmë një listë: diskutojmë në shtëpi se si t’i menaxhojmë paratë.

Syri në buxhet: Në çdo familje që respekton buxhetin e përbashkët për shpenzimet mujore është thelbësore. Natyrisht, si në bashkëjetesë, edhe në pushime duhet të jemi të vetëdijshëm se ndarja e shpenzimeve ndonjëherë mund të nënkuptojë të heqim dorë nga diçka. Duke ditur që pushimet janë të përbashkëta, planifikoni të bëni më të mirën që keni ndërmend të bëni: kompromisi është gjithmonë karta fituese dhe funksionon shumë mirë për të gjetur qetësinë e duhur për një natë pasioni.

Gjithmonë të pavarur! Menaxhimi i burimeve familjare mund të jetë gjithashtu i dyfishtë: nga njëra anë, mbajtja e një llogarie të përbashkët lejon menaxhimin e shpenzimeve, por në anën tjetër nuk mund të pajtohemi gjithmonë me blerjet apo investimet që kemi për të bërë. Zgjidhja mund të jetë mbajtja e një llogarie personale për të pasur atë hapësirë autonomie që është e mirë për marrëdhënien dhe kjo nuk na bën të ndihemi fajtorë nëse përfitojmë nga pushimet për të bërë shopping ose nëse vendosim të bëjmë një masazh në spa. Është terapeutike të shpërblehemi ndonjëherë, përmirëson vetëbesimin dhe efektet mbi seksin janë sigurisht shumë pozitive. Pushime të mbara!

 

Burimi / tgcom24.mediaset.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com