Psikofakt

November 23, 2020 | 8:13

Pushteti, bukuria dhe paratë janë të pavlefshme dhe nuk mund t’ju marrin oksigjenin për të cilin po luftoni

“Ne ramë për të fjetur në një botë dhe u zgjuam në një tjetër. Papritmas Disney është jashtë magjisë, Parisi nuk është më romantik, New York nuk ngrihet më, muri kinez nuk është më një fortesë, dhe Meka është bosh.

1

Përqafimet dhe puthjet befas bëhen armë dhe të mos vizitosh prindërit dhe miqtë bëhet një akt dashurie. Papritmas e kuptoni se pushteti, bukuria dhe paratë janë të pavlefshme dhe nuk mund t’ju marrin oksigjenin për të cilin po luftoni.

Bota vazhdon jetën e saj dhe është e bukur. Vendos vetëm qeniet njerëzore në kafaze. Mendoj se po na dërgon një mesazh: “Nuk jeni të nevojshëm. Ajri, toka, uji dhe qielli pa ty janë mirë. Kur të ktheheni, mos harroni se ju jeni mysafirët e mi, jo zotërit e mi”. Anonim

Burimi Empatica

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top