Këshilla & Arsye

December 4, 2017 | 10:16

Qëndrime mendore që ju dënojnë me pakënaqësi

“Mendja është një botë më vete dhe vetëm ajo mund ta bëjë qiellin një ferr dhe ferrin një parajsë” -John Milton.

1-1

Proces i mendimit mund të dëmtojë jetën tonë! Që nga kohët e lashta, njeriu ka përjetuar mendime negative që e shqetësojnë mendjen. Megjithatë, është mënyra se si vendosim të trajtojmë këto mendime që e bëjnë dallimin.

Varësisht nga interpretimi që u atribuojmë ngjarjeve të realitetit, ne mund të gjejmë veten duke eksperimentuar me siguri ose frikë, shpresë ose panik, përgjegjësi ose viktimizim, fitore ose humbje.

Studime të ndryshme kanë gjetur se të kesh një qëndrim mendor negativ ndaj ngjarjeve të jetës mund të ndikojë në gjendjen e shëndetit dhe të ketë efekte negative mbi lumturinë dhe mirëqenien.

Këtu janë disa qëndrime mendore dhe mendime negative që njerëzit e pakënaqur vazhdimisht bëjnë …

-Të shqetësohesh kot se diçka negative do të ndodhë në të ardhemen

-Vendosni veten në zakon, duke thënë të njëjtat gjëra, duke analizuar situatat me të njëjtat kritere 

-Mbyteni në kujtime

-Të ankohesh vazhdimisht

– Vazhdimisht kërkoni arsyet për dështimet, ankesat e bëra, duke u paraqitur si viktimë

-Të krijosh një dialog të brendshëm vetë-nënçmues

– Një nga format më kundër-produktive të të menduarit konsiston në fillimin e një situate dhe duke parë vetëm anën negative, apo edhe duke hipotezuar më të keqen

-Bëni krahasime negative me të tjerët

-Të ndihesh i pafuqishëm para njerëzve armiqësorë

-Keni vështirësi të falni vetveten

-Të kesh frikë të tepruar për dështimin dhe bërjen e gabimeve.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com