Në fokus

April 7, 2020 | 8:11

Rinisja e një pune është e mundur…

Rinisja e një pune është ndonjëherë një nevojë thellësisht e ndjerë. Por mungesa e njohurisë për atë që mund të vijë më pas është një pengesë e vështirë për t’u kapërcyer. Ka nga ata që janë më të prirur se të tjerët të përballen me aventura të reja profesionale: kjo është ajo që i dallon.

Ndonjëherë jeni të detyruar ta bëni atë, herë të tjera bëhet për një nevojë të brendshme, duke ditur se si t’ia nisni përsëri në punë (por edhe në jetë) është një dhuratë e rëndësishme, veçanërisht në këtë botë të shpejtë dhe të pasigurt që jetojmë sot. Sidoqoftë, frika nga ndryshimi mund të jetë një pengesë e vështirë për t’u kapërcyer.

Si t’i kapërceni këto?

Në një artikull për Menaxher Italia, traineri dhe mësuesi Odile Robotti shpjegon se cilat karakteristika, ndër të tjera, dallojnë të ashtuquajturin ‘rifillim’:

  • Vetë-motivimi;
  • Hapja për ide të reja;
  • Prirja për të mësuar dhe eksploruar;
  • Të pasurit pritshmëri reale;
  • Të dini të kërkoni ndihmë;
  • Përulësia dhe optimizmi.

 

 

Burimi / https://www.linkedin.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top