FB

February 13, 2021 | 8:10

Rregullat që duhen ndjekur për 3 javë pas ndarjes

Sapo të kuptoni se marrëdhënia juaj nuk është aty ku duhet dhe jeni duke u ndarë, duhet kohë për të rifituar vetëdijen. Dhe meqë kjo ndodh shpesh, duhet të kemi një lloj algoritmi veprimesh, një lloj rehabilitimi pas një pushimi. Dhe me të vërtetë, ekziston një algoritëm që ne e ndjekim në mënyrë të pavetëdijshme edhe pas çdo ndarjeje. Për shumë njerëz është vetëm tre javë.

Tre javë, gjatë të cilave kalon ndjenja e braktisjes dhe zbrazëtisë dhe filloni të shihni se mund të mbijetoni. Prandaj, rregulli tre-javor do të duket kështu:

  1. Rezistoni në dëshirën për t’u kthyer dhe përpiqeni të mbani marrëdhënien.
  2. Ndërprisni çdo kontakt me ish-in dhe nuk bëni shaka me të.
  3. Nuk telefononi, shkruani ose pyesni askënd për të.

Veproni në këtë mënyrë për tre javë dhe do të kuptoni se nuk keni nevojë për të. Do kuptoni se nuk keni nevojë t’i shkruani, se ndiheni mirë edhe vetëm. Sigurisht, zemra juaj e thyer nuk do të shërohet menjëherë. Por pikëpamja juaj për këtë do të ndryshojë. Ju nuk do të zgjoheni më me dëshirën për të qenë me të. Dhe edhe nëse e bëni, do ta kuptoni se kjo nuk është e nevojshme, se gjithsesi nuk do të keni sukses. Ju do të filloni të mendoni me kokën tuaj.

Kur shihni një dritë në fund të tunelit, në fund të tre javëve, është më lehtë për ju ta kaloni atë. Ju e dini që do të vuani edhe pak dhe gjithçka do të kalojë. Ushqeje veten me forcë dhe shpresë. Tri javë dhe do të ketë një fillim të ri dhe kjo është ajo që ju duhet të dini për t’u zgjuar dhe jetuar. Dhe në ditën e 22-të do të zgjoheni si një person tjetër. A e dini se shumica thonë se duhen 21 ditë për të zhvilluar një zakon? Në këtë mënyrë ju keni krijuar zakonin e të qëndruarit pa të.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top