Dëshmi

June 4, 2018 | 12:01

Sandra Bullock ka një vajzë të birësuar. Mesazhi shumë domethënës i saj për këtë proces të mundimshëm…

Kushdo që ka pasur ndonjëherë privilegjin e birësimit të një fëmije, e di që procesi nuk është gjithmonë aq i qetë sa duhet. Për fat të keq, ne jetojmë në një shoqëri ku mund të marrë shumë kohë, para dhe gjykata për të ofruar një shtëpi të dashur për një fëmijë që ka shumë nevojë.

Kjo nuk duket e drejtë, por është sistemi që është në vend – dhe sigurisht që është i fortë. Mos na besoni? E pra, prisni derisa të dëgjoni se sa e vështirë mund të jetë procesi i adoptimit, madje edhe për një njeri të famshëm si Sandra Bullock.

Në vitin 2015, aktorja mega yll ishte në kulmin e karrierës së saj, por prapa skenave, ajo po luftonte për t’u dëshmuar Shërbimeve të Mbrojtjes së Fëmijëve që ajo ishte një mundësi e mirë për një foshnjë të cilën ajo e donte.

Bullock, e cila tashmë kishte një djalë të birësuar, Louis, në atë kohë, ishte në proces të miratimit zyrtar të një vajze të vogël me emrin Laila. Edhe pse aktorja ishte qartazi një kandidate e madhe – mund të ofronte në aspektin e edukimit dhe mbështetjes – autoritetet që nuk ishin të bindura se fama e saj ishte e shëndetshme për një fëmijë.

Në një intervistë për People në dhjetor të 2015-ës, Bullock përshkroi muajt që çuan në kalimin e Lailës nga një fëmijë i braktisur në një fëmijë të birësuar, i ngjashëm me atë të “programit të mbrojtjes së dëshmitarëve”.

Aktorja shpjegoi se si pjesë e marrëveshjes, ajo do ta mbante Lailën jashtë rendit të ditës, një urdhër i madh për dikë të famshëm si Bullock. Kjo gjë e bëri atë të hynte në fshehjen e vetë-imponuar deri në miratimin, por një ditë, një situatë potencialisht katastrofike u shfaq: ajo duhej ta çonte Lailën në urgjencë.

“Pa dijeninë time, një fotograf na kishte ndjekur dhe na bëri një fotografi të dyjave”, kujton Bullock. “Ditën tjetër, mësova se një foto e [Laila] ishte duke u shitur me çdo çmim në mbarë botën. Unë kisha premtuar dhe legalisht ramë dakord për ta mbrojtur atë nga diçka e tillë, gjithashtu kisha dhe avokatët, për t’i bindur në lidhje me këtë gjë”.

Për fat të mirë, ekipi ligjor i Bullock ishte në gjendje të qetësonte situatën dhe ajo u bë një nënë zyrtare e dy fëmijëve në fund të vitit 2015. Këto ditë aktorja më në fund ka qenë në gjendje të kthehet në punë dhe të jetojë normalisht me Lailan dhe Louis.

Në të vërtetë, ajo ka përdorur ndikimin e saj për të sfiduar që të rishikojnë mënyrën se si i shohin birësuesit. Muajin e kaluar, Bullock tha se ajo mendon se njerëzit duhet të ndalojnë përdorimin e frazës “fëmijë të birësuar”.

“Le t’u drejtohemi këtyre fëmijëve si ‘fëmijët tanë’. Mos thuaj ‘fëmijën tim të birësuar'”. Bullock kërkoi: “Askush nuk e quan fëmijën e tyre ‘fëmijën tim IVF’ ose ‘Oh s-t. Le të themi vetëm ‘fëmijët tanë’.

 

Burimi / http://tiphero.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com