Këshilla & Arsye

February 29, 2020 | 8:15

Sekreti për një jetë të gjatë? Lexoni një libër të mirë!

Lexuesit e rregullt të novelave jetojnë mesatarisht 2 vjet më  shumë, sesa ata që nuk kanë lexuar fare.

1

Leximi i një libri të mirë zgjat jetën e lexuesit me gjysmë ore në ditë. Ky është  përfundimi i një studimi nga Universiteti i Yale-s, ndërsa edhe pse leximi i gazetave dhe revistave nuk tregon ndonjë lidhje shumë të fortë me jetëgjatësinë, përsëri mendohet se ka ndikim.

Pra, lexoni sa më shumë libra, novela e përralla dhe qëndroni sa më pak para televizorit!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top