Marrëdhënie

May 8, 2018 | 13:50

Seksi dhe fantazia: ja se si ta mbani gjallë një marrëdhënie…

Të ëndërrosh situata të veçanta, të kesh dëshira që nuk mund të përmenden është normale dhe mund të jenë shumë të dobishme për jetën e një çifti. Zbulojeni pse?

Lini imagjinatën tuaj të lirë: ndoshta ky është çelësi i suksesit të një marrëdhënieje në çift. Ndonjëherë nuk mund të jetë e lehtë për t’u pranuar, sepse nga partneri ynë ne do të dëshironim të dinim gjithçka, të kuptojmë gjithçka, të kemi gjithçka: dhe është e pamundur. Kush prej nesh nuk ka ndonjë sekret në fund të zemrës? Një mëkat të vogël, të bezdisshëm, të sigurt, por të parrezikshëm? Nëse shikimi në sy bëhet një mënyrë për të rindezur pasionin, gjë që është e mirë, me kusht që kushtet të jenë të vendosura mirë dhe të përbashkëta nga të dy. A mund ta bëjmë?

Le ta pranojmë: ne të gjithë kemi luajtur me imagjinatën tonë. Është e bukur, është e padëmshme dhe na bën të ndihemi të lumtur: është një botë tërësisht e jona dhe nuk duam ta ndajmë me asnjë, as edhe me partnerin.  Megjithatë, edhe për fantazi ekziston një kufi. Dhe nëse është e vërtetë që realiteti kapërcen fantazinë, kush e di se çfarë mund të rezervojë seksi për ne?

Për të filluar, le të përpiqemi të kuptojmë se çfarë mund të vëmë në praktikë dhe çfarë jo, në mënyrë që të shmangim një krizë çifti që mund të çojë në një prishje të marrëdhënies.

Një ndihmë të vogël? Shumë prej nesh e çmojnë idenë e shikimit të disa videove ngacmuese. Ne nuk ndjehemi gjithmonë të kënaqur, duke komunikuar me partnerin tonë se dëshirojmë të frymëzohemi, le të themi, nga imazhet që mund të shohim në internet ose në shtëpi. Pra, është më mirë që së pari të provoni terrenin dhe të përpiqeni të kuptoni se si mendon gjysma jonë për këtë: mund të zbulojmë se kemi një bashkëpunëtor, në mënyrë që të përfundojmë mbrëmjen të kënaqur; ose anasjelltas mund të kuptojmë se ata që janë pranë nesh nuk e pëlqejnë të ngacmohen nga jashtë.

Ndonjëherë ajo nuk dëmton … ndoshta! Një nga fantazitë më të zakonshme është shkëmbimi i çiftit. Nëse shkëmbimet nuk janë mënyra e vetme për ta mbajtur flakën e pasionit mes partnerëve, nuk ka asgjë të keqe të përpiqesh për t’u angazhuar në një praktikë erotike që praktikohet zakonisht midis çifteve që përputhen mirë. Mund të ndodhë që është vetëm njëri nga të dy që tërhiqet nga ideja për të mos mbyllur derën e gjumit për të huajt: në këtë rast është thelbësore të sqaroni shumë mirë se cilët kufij nuk duhet të kapërcehen para se të kaloni në fakte. Parandalimi është më i mirë se kurimi!

Celulari, kurrë pa të: Ideja për të bërë dashuri me një të huaj duket të jetë një nga fantazitë më të zakonshme. Nëse dëshira për shkelje është e shoqëruar me narcizëm; nëse rutina bashkëshortore po mbyt dhe nuk duam të tradhtojmë, ‘sexting’ mund të jetë një zgjidhje, sepse eliminon ndjenjat e fajit, duke na dhënë ngarkesën e duhur për një natë me një shkallë të lartë të erotizmit. Përsëri kujdesi duhet të jetë maksimal: kur qëndrojmë gjithë kohës të lidhur në telefon, partnerët tanë mund të kërkojnë sqarime ose – më keq! – duan të shohin mesazhet, me pasoja të dukshme dhe dramatike. Gati për të marrë rrezikun?

Poshtë me kufijtë: Recetë për çiftin perfekt nuk ekziston dhe është praktikisht e pamundur të zbulojmë skemat e ngatërruara të emocioneve dhe ndjenjave që i mbajnë partnerët të lidhur. Vendosni cilët janë kufijtë përtej të cilëve nuk duhet të shtyjmë. Të jemi të vetëdijshëm për atë që na pëlqen dhe çfarë na shqetëson, për atë që ne jemi të gatshëm të japim dhe për atë në të cilën, nga ana tjetër, nuk ka vend për diskutim. Sugjerimi është se gjithmonë duhet të flasim: komunikimi është mënyra më e mirë për të hyrë në intimitet me ata që kemi në shtrat, me kusht që pala tjetër është e gatshme të dëgjojë. Të shkojmë në të njëjtën gjatësi vale: nuk është e lehtë, por është e mundur.

Vlen mendimi: Nganjëherë fantazitë tona janë me të vërtetë të vështira për t’u besuar, por mund të jetë gjithashtu që thjesht duam t’i mbajmë ato vetëm për vete. Në këtë rast, më mirë i kushtoni vëmendje kufirit të hollë që e ndan realitetin nga fantazia. Të menduarit nuk është mëkat, por seksualiteti në çift ka të bëjë me të dy. Dhe meqenëse nuk është kështu, korrektësia dëshiron që ato që mbajnë sekrete të mos mbeten aq sekret. Ose të paktën të diskutohen para asaj që konsiderohet e ligjshme, për shkak se surprizat e këqija nuk i pëlqejnë askujt. Para se të thërrasim këshilltarin e martesës, le të mendohemi. Burra dhe gra këshillohuni…

Burimi / tgcom24.mediaset.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com