FB

May 11, 2023 | 8:50

Sfida vizuale: Testoni aftësitë tuaja dhe gjeni 12 dallime në më pak se 60 sekonda!

 

Sot ju sjellim një lojë që do të sfidojë dhe zhvillojë aftësitë tuaja vizuale. Do t’ju duhet të gjeni 12 dallime midis dy fotografive të një mekaniku në më pak se 60 sekonda. Një lojë që mund të përshtatet lehtësisht për të gjitha moshat.

t4Testet vizuale janë krijuar për të përmirësuar perceptimin e imazheve. Ato përdoren kryesisht për të vlerësuar aftësinë e përdoruesit për të njohur dhe identifikuar objektet, ngjyrat dhe lëvizjet.

t5

Këto teste mund të aplikohen për fëmijët, të rriturit dhe të moshuarit për të kuptuar më mirë performancën e tyre vizuale dhe aftësinë për të dalluar detajet.

t6

Loja e sotme bazohet në këtë parim dhe ju fton të zbuloni se si perceptimi juaj për imazhet mprehet kur përpiqeni të gjeni 12 dallime midis dy imazheve të të njëjtit subjekt. Ju do të duhet të përdorni vëzhgimin dhe vëmendjen tuaj për të gjetur dallimet në më pak se 60 sekonda. Pra, a jeni gati për sfidën?

Një pjesë e rëndësishme e kësaj loje është aftësia për të parë detajet më të vogla, sepse një ndryshim i vogël mund të humbasë lehtësisht nëse nuk gjeni kohë për të parë me kujdes.

Një këshillë tjetër për të pasur sukses në këtë sfidë është të krahasoni gjithmonë imazhet me njëra-tjetrën, duke kontrolluar nëse të gjithë elementët dhe objektet janë saktësisht të njëjta. Mos harroni se afati kohor është 60 sekonda, ndaj jini të shpejtë dhe efikas!

t7

t8

 

Burimi mademoisellerunning

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top