Lifestyle

October 1, 2020 | 8:16

Shenjat e zodiakut që nuk zbulojnë ndjenjat e tyre të vërteta, për të mbrojtur veten

Psikika njerëzore dhe mënyra në të cilën secili person menaxhon emocionet dhe ndjenjat e tij është një fakt privat dhe shumë intim. Ka njerëz ekstrovertë dhe ata që fshehin pjesën e tyre të brendshme. Personalitet me një pasuri emocionale nganjëherë superior ndaj atyre që lejojnë që gjithçka të shkëlqejë pa probleme.

5 shenjat e zodiakut që nuk zbulojnë ndjenjat e tyre të vërteta për të mbrojtur veten janë ato të njerëzve që ndonjëherë kanë frikë të tregojnë veten e tyre. Ata hezitojnë të shfaqin sferën e tyre të brendshme sepse e konsiderojnë si një thesar që duhet ruajtur me xhelozi. Kjo, pasi ata besojnë se, herë-herë, është më mirë të mbash perde sesa të hapesh, të heshtësh në vend që të hapësh sferën emocionale.

Le t’i njohim së bashku 5 shenjat e zodiakut që nuk zbulojnë ndjenjat e tyre të vërteta për të mbrojtur veten.

  1. Peshorja

Një nga 5 shenjat që ruajnë me xhelozi pjesën e tyre të brendshme është Peshorja. Një shenjë që gjithmonë tenton të gjejë ekuilibrin dhe harmoninë dhe për këtë arsye nuk hapet kurrë plotësisht. Është një tipar karakteri që zhvillohet natyrshëm, një mënyrë jetese që e bën atë të qëndrojë gjithmonë e qetë dhe të mos shkojë asnjëherë në ekstrem.

  1. Binjakët

Një tjetër nga 5 shenjat që fshehin ndjenjat e tyre të vërteta për të mbrojtur veten është ajo e Binjakëve. Në rastin e saj është frika e lëshimit, e lëndimit apo zhgënjimit. Të lindurit nën këtë shenjë janë njerëz shumë ekstrovertë dhe të aftë të përballen me çdo fatkeqësi, por ata fshehin një frikë për tu zhgënjyer.

  1. Ujori

Ujori është një shenjë që ruan sferën emocionale ndër vite. Një shenjë idealiste dhe e gatshme të bëjë gjithçka për të luftuar për idetë e tyre, madje edhe ato më të vështirat dhe kërkuese. Fatkeqësisht, ai mëson se njerëzimi shpesh përbëhet nga individë sipërfaqësorë dhe të papërshtatshëm dhe përfundon duke u mbyllur.

  1. Akrepi

Edhe të lindurit nën shenjën e Akrepit janë ndër 5 shenjat që fshehin ndjenjat e tyre të vërteta për të mbrojtur veten. Personat e kësaj shenje, ndryshe nga shumë të tjerë, kanë një intuitë të veçantë. Një aftësi për të kuptuar se me kë po përballen sa hap e mbyll sytë dhe, pikërisht për këtë arsye, ata modelojnë sjelljen e tyre në bazë të gjykimit që marrin nga të tjerët.

  1. Luani

Luani, një shenjë e drejtpërdrejtë dhe shumë impulsive, është gjithashtu pjesë e kësaj renditje të veçantë. Ndryshe nga shenjat e tjera të zjarrit, Luani nuk heziton të tregojë, madje me entuziazëm, atë që ndjen brenda kur bëhet fjalë për të mbrojtur dikë. Por, kur bëhet fjalë për të ekspozuar pjesën e tij më të brendshme, ai bëhet më i kujdesshëm dhe kërkon kohë dhe durim që kjo të ndodhë.

 

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top