Lifestyle

November 3, 2020 | 11:45

Shenjat më narcistike të Zodiakut

Miti i Narcisit na ka trashëguar termin “narcisist” i cili u atribuohet atyre që janë veçanërisht të fiksuar me imazhin e tyre dhe kujdesin ndaj vetes, një karakteristikë që mund të gjendet tek shenjat më narcistike të Zodiakut.

Kjo prirje i shtyn disa yjësi t’i kushtojnë vëmendje të veçantë aspektit të tyre estetik. Për më tepër, këta protagonistë të horoskopit janë gjithashtu të bindur për cilësitë e tyre dhe ndihen më të bukurit, më të mençurit dhe më punëtorët. Në praktikë, ata e konsiderojnë veten “më të mirët në botë” në atë që bëjnë dhe gjithashtu mendojnë se nuk gabojnë kurrë.

Renditja e 6 shenjave narcistike

Luani

Kjo shenjë e zodiakut është një ekzibicioniste dhe interpretuese autoritative e narcizmit. Personaliteti i përqendruar tek vetja i shtyn vendasit e këtij konstelacioni të kujdesen shumë për trupin dhe imazhin e tyre në një mënyrë maniake. Për këtë arsye, Luani tregon se përpiqet të tërheqë vëmendjen, lajkat dhe admirimin ndaj vetvetes. Për shenjën e Luanit është e natyrshme të jesh në qendër të vëmendjes së të tjerëve. Në fakt, ai pëlqen të luajë rolin e protagonistit në çdo kontekst.

Bricjapi

Të lindurit e kësaj shenje janë interpretues të një forme që nuk është fizike por që ka të bëjë me aftësitë e tij, të cilat priren t’i shfaqin veçanërisht në kontekstin e punës. Bricjapi gjithashtu pëlqen të arrijë sukses, të marr detyra të rëndësishme dhe lajka për veten. Prandaj, në prani të sukseseve dhe qëllimeve të arritura, ai i konsideron ato vetëm për shkak të aftësive dhe këmbënguljes së tij. Ata e konsiderojnë veten si shenjat më narcistike të Zodiakut sepse besojnë se kanë një inteligjencë mbi mesataren që i lejon ata të shkëlqejnë. Sipas mendimit të tyre gabimet janë pothuajse të pamundura!

Dashi

Ndër shenjat më narcistike të Zodiakut, Dashi duhet të theksohet edhe nëse nuk është nga pikëpamja estetike. Krenaria e tij shprehet mbi të gjitha në nivelin e karakterit. Në fakt, ai beson se shkëlqen pothuajse në gjithçka! Nëse dikush akuzon një Dash si tepër të vrullshëm, ata përgjigjen duke ia hedhur fajin të tjerëve. E njëjta gjë vihet re në rast gabimesh, gjithashtu në këtë rast ai lirohet nga akuzat dhe ua lë përgjegjësinë të tjerëve.

Binjakët

Ndër shenjat më narcistike të Zodiakut, Binjakët kanë një vetëvlerësim të lartë për veten e tyre. Të lindurit nën këtë qiell janë të bindur se janë më të mirët në frontin profesional dhe në gara në përgjithësi. Atyre nuk u mungon supozimi por shpesh e lënë veten të rrëmbehen nga shpirti fëminor. Në praktikë, si të gjithë fëmijët, një Binjak ka tendencë të shfaqë karakterin dhe personalitetin e tyre në një mënyrë spontane dhe me mënyra të jashtëzakonshme.

Demi

Shenja e Demit është gjithashtu një narcist, pasi ka një kult të vërtetë të pamjes fizike. Në fakt, ai përqendrohet të kujdeset për imazhin e tij në një mënyrë maniake. Ai gjithashtu kërkon që njerëzit që e shoqërojnë të jenë gjithmonë në lartësinë e tij. Por nuk bëhet fjalë për keqdashje ose mungesë sipërfaqësie, sepse konfirmohet si një nga shenjat më të mira të Zodiakut. Kjo mani me pamjen fizike e bën Demin të jetë më pak ndërhyrës ndaj të tjerëve.

Peshorja

Peshorja është gjithashtu pjesë e listës së rezervuar për shenjat më narciziste të Zodiakut. Të lindurit e kësaj shenje e bëjnë bukurinë mënyrën e tyre të jetës. Në fakt, ata janë të përkushtuar që të kujdesen për pamjen dhe në këtë aspekt ata janë perfeksionistë. Kështu që ata kujdesen për çdo detaj të pamjes së tyre, edhe sepse nuk e durojnë të jenë të çrregullt. Në fakt është një shenjë që shpesh humbet duke u parë në pasqyrë, sepse gjithmonë përpiqet të tregojë një imazh të patëmetë.

 

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top