Këshilla & Arsye

December 1, 2017 | 10:52

Shtatë mënyra për të ndihmuar fëmijën tuaj të mendojë pozitivisht

Në një botë që ndryshon vazhdimisht, ndonjëherë është shumë e vështirë t’i mësosh fëmijës të mendojë pozitivisht.

1

Këtu janë 7 mënyra për ta bërë këtë:

Bëhuni një model

Fëmijët imitojnë sjelljen, reagimet, mendimet dhe zakonet e prindërve të tyre. Kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni një model i fuqishëm për ata. Bëhu i pari optimist dhe pozitiv në mendimin tuaj, në mënyrë që fëmijët të të mund të ndjekin.

Bëni që të ndihen rehat me ndjenjat e tyre

Stereotipet e formulës: “Djemtë nuk qajnë, vajzat janë më të dobëta” nuk duhet të kenë vend në diskutimet tuaja. Dhe vajzat kanë forcë dhe energji dhe e tregojnë kur është e nevojshme. Kështu që duhet t’i mësoni fëmijës suaj se nuk është turp të shprehin ndjenjat e tyre. Mësojuni atyre se si të qeshin, të qajnë, të gëzohen, të pendohen, të zgjedhin, të provojnë, të mendojnë pozitivisht.

Inkurajojini

Fëmijët duhet të dëgjojnë fjalë inkurajimi nga ju. Fjalë që u tregojnë se besoni në to, se i besoni, se jeni krenarë.

Mësojuni të përqëndrohen në zgjidhje dhe jo tek problemi

Në vend që të përqëndrohen tek problemi, mësojuni atyre të kërkojnë zgjidhjen dhe të lëvizin përpara.

Le të bëjnë atë që ata duan

Dhe fëmijët mund të kenë një pamje të asaj që ata duan, çfarë u pëlqen. Mos i shtypni ato nëse nuk jeni dakord me ta. Respektoni dëshirën e tyre në vend që t’i drejtoni ato drejt dëshirave tuaja.

Rrethojini fëmijët me njerëz pozitivë

Sigurisht, nuk është kaq e lehtë për një fëmijë që të dallojë njerëzit pozitivë nga ato toksikë. Megjithatë, ju mund t’u shpjegoni atyre se njerëzit që kanë pranë duan që ata të jenë të lumtur, dhe do të jenë pranë tyre kur do të kenë nevojë. Nëse dikush e bën fëmijën të ndihet i trishtuar, nëse ai nuk e shijon lojën me të, nëse ai mendon se nuk mund të flasë me të, i shpjegoni se nuk është e detyrueshme të jesh me të gjithë miqtë.

Pyeti ata për ngjarjet e këndshme në ditët e tyre

Kur i pyet ata se si kaluan ditën e tyre, përqendrohuni kryesisht në ngjarjet e këndshme. Kini kujdes të mos qëndroni shumë në të keqen, por në ato të bukurat, në ato që i bënë ato të kalonin mirë ditën.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com