Këshilla & Arsye

January 11, 2018 | 8:58

Si mund të mbrohemi nga stresorët?

stres

Edhe stresi është pjesë e jetës sonë. E rëndësishme është që të mbajmë në kontroll nivelin e stresit në limitet që ne mund t’i përballojmë.

Adelina Pjetra , Psikologe Klinike dhe Psikoterapiste EMDR

Adelina Pjetra , Psikologe Klinike dhe Psikoterapiste EMDR

-Ne mund të shmangim sa më shumë ndryshimet jetësore që na shkaktojnë gjendje shpirtërore negative;

-Të pranojmë shqetësimet e përditshme si diçka normale dhe të mos tejkalojmë kufirin e durimit për gjëra të vogla;

-T’i marrim gjërat me ngadalë dhe me qetësi

-T’i shikojmë problemet e vogla si diçka që zgjidhet dhe si diçka që duhet bërë.

-Për sa i përket konflikteve duhet të zgjedhim alternativat më pak të dëmshme për veten tonë dhe të pranojmë edhe alternativat negative atëherë kur nuk ekziston mundësia e shmangies së saj.

-Të shmangim vetminë sa më shumë te jetë mundur.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com