Marrëdhënie

May 23, 2020 | 8:06

Si ta bëni të funksionojë një marrëdhënie në distancë?

Me rrjetet sociale dhe teknologjinë, është gjithmonë më e lehtë të takosh njerëzit që jetojnë shumë larg dhe të fillojnë një marrëdhënie në distancë të gjatë. Shumë besojnë se këto lloj takimesh janë të dënuara, me keqkuptime, mungesë intimiteti fizik, probleme të besimit dhe pasigurisë?

Por është e mundur që kjo marrëdhënie të funksionojë, vetëm nëse të dy janë të gatshëm të punojnë shumë për të ulur tensionet dhe distancën. Si mund të forcohet kjo marrëdhënie?

Vetë-analiza

Para se të filloni këtë marrëdhënie, shikoni veten dhe shikoni nëse mund të vazhdoni me këtë marrëdhënie. Për shembull, nëse jeni një person me ankth ose jashtëzakonisht xheloz, do të keni më shumë sfida për t’u përballur.

Biseda është gjithçka

Bëni një bisedë të ndershme me partnerin tuaj. Flisni për atë që ju shqetëson dhe dëgjoni kur ai ka një ankesë. Ky kanal duhet të jetë i hapur për të shmangur dyshimet dhe pasigurinë.

Prioriteti i takimeve

Kur dilni me dikë që jeton larg, duhet të jetë përparësia juaj. Nëse miqtë tuaj bëjnë një takim në ditën kur ai është në qytet, bëni një takim javën tjetër me miqtë dhe tregojuni atyre se sa ju intereson partneri juaj.

Jepni vëmendjen tuaj

Ky takim mund të funksionojë, nëse ka planifikim, kohë dhe para. Kurdo që të jeni bashkë, shënoni datën tjetër që do të takoheni dhe do të organizoheni.

Ndani rutinën tuaj

Ju nuk keni pse ta telefononi çdo 10 minuta, por dërgoni fotografi të diçkaje interesante që ju ka ndodhur, mesazhe zanore dhe shkëmbeni diçka që keni lexuar dhe pëlqyer. Kjo zvogëlon ndjenjën e të mos parit dhe ju përfshin në jetën tuaj.

Mundohuni të dini rutinën e tij

Kërkoni të prezantoheni me miqtë e tij, të shkoni në vendet e tij të preferuara dhe të jetoni jetën e tij për disa ditë. Kjo do ta sigurojë atë, sepse sa herë që ajo flet për dikë ose diçka, do të dini saktësisht se çfarë është. Xhelozia do të zhvishet dhe do t’i hapë rrugë besimit.

Kontrolloni imagjinatën tuaj

Ndaloni së menduari se çfarë mund të ndodhë, mund të takojë dikë tjetër, edhe nëse ai jetonte në qytetin tuaj. Koka jonë krijon situata më të frikshme se sa mund të prodhojë realiteti, prandaj vazhdoni të ruani qetësinë.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top