Dëshmi

May 23, 2020 | 8:04

Ata e quanin djalin më budalla në qytet, por…

Berberi po priste flokët e një klienti kur një djalë i vogël hyn në dyqan. Berberi më pas pëshpërit në veshin e klientit të tij: “E dini, ky, që sapo ka hyrë, është fëmija më budalla në botë. Tani do t’jua tregoj!” Berberi vendos një kartëmonedhë prej 5 eurosh në njërën anë dhe një monedhë prej dy eurosh në tjetrën. Atëherë ai i afrohet djalit dhe i thotë: “Cilën dëshiron? (duke treguar duart) Këtë apo këtë?” Pa menduar dy herë, djali merr monedhën dy euro dhe largohet.

Berberi i tha klientit të tij: “Çfarë të thashë? Ai fëmijë është thjesht i pashpresë!” Pas pak kohe klienti del nga dyqani i berberit dhe duke parë djalin me një akullore, ai e thërret atë dhe i thotë: “Hej ti, më shpjego diçka. Pse në vend që të merrnit kartëmonedhën 5 euro, ju morët monedhën prej 2 eurosh? ”

Djali pasi hëngri me kënaqësi akulloren, pa njeriun dhe u përgjigj: “A doni të dini të vërtetën? Ditën që unë të marrë 5 euro, legjenda do të marrë fund!” Asnjëherë nuk duhet t’i nënvlerësoni njerëzit. Burri mendoi se po tallet me djalin, por në të vërtetë ishte ai që e bënte atë me të tjerët.

 

 

 

Burimi / https://blog.pianetadonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top