FB

June 13, 2022 | 9:40

Si të gjeni punë pas diplomimit… këshilla për të rinjtë që kanë ambicie

Fëmijët marrin diplomën e shkollës së mesme dhe mendojnë se çfarë të bëjnë me jetën e tyre. Jo të gjithë vendosin të marrin përsipër Universitetin. Disa duan të vetëpunësohen herët, kështu që orientohen për të gjetur punë. Ky është orientimi juaj?

Nëse keni fatin të keni një diplomë teknike, do të keni më pak probleme me sfidën sesa dikush që mbaron shkollën e mesme. Ata që nisin shkollën e mesme presin të vazhdojnë studimet, ndërsa shkollat më të përshtatshme për të gjetur punë pas diplomimit janë në fushat e mekanikës, elektronike, IT, bujqësisë, logjistikës, administratës dhe marketingut. Më mirë nëse keni një vlerësim përfundimtar të lartë, në mënyrë që të bini në sy nga kompanitë.

Nëse jeni të pavendosur, ja këshillat për të hyrë në botën e punës:

1. Merrni kohën tuaj për të kuptuar se çfarë doni të bëni – marrja nga shkolla në punë është një hap sfidues.

2. Mësoni të plotësoni një CV duke futur përvojat tuaja të studimit: një vitrinë e mirë është tashmë një hap i parë përpara.

3. Gjithashtu përfshini përvojat vullnetare që zakonisht vlerësohen shumë.

4. Bëni përvoja trajnimi të tilla si praktika për të mësuar një profesion.

5. Organizoni një periudhë jashtë vendit për të praktikuar anglishten, e cila tashmë është e domosdoshme për çdo lloj pune: ju pasuron dhe ju bën më interesant për kompanitë që vënë re dhe vlerësojnë frymën e iniciativës.

6. Merrni kurse trajnimi personalisht ose online.

7. Mësoni rreth profesioneve të modës në botën e punës duke u përpjekur të kuptoni se si funksionojnë ato në mënyrë që të mos ngatërroheni nëse duhet t’ju pyesin diçka për këtë gjatë intervistës.

8. Jini aktiv në web dhe rrjete sociale. Rekrutuesit shfletojnë web dhe përdorin internetin. Nëse keni faqe të mediave sociale ose një blog personal, vëmendja e tyre do të përqendrohet në këtë përpara se të shohin nëse duhet t’ju kontaktojnë apo jo. Për këtë është mirë të kujdeseni për përmbajtjen që publikoni.

 

Përgatiti K.I / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top