FB

May 6, 2022 | 8:30

Si të krijoni besimin tuaj në takimet romantike…

Ndërtimi i besimit tuaj në takim është si ndërtimi i muskujve; kërkon qëllim, praktikë dhe durim. Ashtu si nuk do të shkonit një herë në palestër dhe do të prisnit të zhvilloni qëndrueshmëri dhe muskuj, nuk do të prisnit të njëjtin rezultat me ndërtimin e besimit tuaj në takim.

auto_1200-506823516-couple-enjoying-candlelight-dinner1539263002

Nëse doni të krijoni besimin tuaj në takim, merrni parasysh të provoni këshillat e mëposhtme:

Krijoni një rutinë para takimit të parë. Një rutinë e qëllimshme para takimit mund t’ju ndihmojë të ndiheni të qetë dhe të sigurt. Merrni parasysh se cilat aktivitete ose ushtrime mund t’ju ndihmojnë të çlironi tensionin dhe të ndiheni të përqendruar në ditën e takimit tuaj.

Reflektoni për momentet kur jeni ndjerë më të sigurt. Kur ndiheni më të sigurt? Me kë ishit dhe çfarë po bënit? Gjatë cilat aktivitete vëreni se ndiheni të pranishëm dhe më shumë si vetja?

Krijoni një listë të pikave tuaja të forta dhe përfshini arsyet pse dikush do të ishte i lumtur t’ju njihte. Reflektoni për pikat tuaja të forta dhe nëse ndiheni të bllokuar, merrni parasysh komentet pozitive që keni marrë në të kaluarën ose pyesni familjen dhe miqtë se cilat mendojnë se janë pikat tuaja të forta.

Identifikoni pyetjet që dëshironi të bëni nëse ndiheni të bllokuar. Takimet e para janë shpesh plot nerva, veçanërisht nëse nuk e keni takuar kurrë personin më parë. Megjithëse ato heshtje të tmerrshme të sikletshme nuk janë të rralla, ato mund ta bëjnë përvojën më të dhimbshme sesa duhet.

Vizualizoni se si dëshironi të ndiheni në një takim. Vizualizimi është theksuar prej kohësh si një mjet ndihmues në arritjen e qëllimeve të dikujt. Kjo është një praktikë që hulumtimi ka treguar se mund të ndihmojë në përmirësimin e performancës dhe besimit në sport.

Merrni komente rreth stilit tuaj të takimit. Nëse mendoni se mund t’ju sjellë dobi të mësoni më shumë se si hasni në takimet e para, merrni parasysh takimin me një mbles ose trajner takimesh.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.psychologytoday.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top