Në fokus

May 27, 2020 | 8:59

Si të ‘luftojmë mirë’ në zyrë

Grindjet në punë mund të ndodhin për të gjithë. Vetëm se duhet të dish ta shndërrosh atë në konfrontim konstruktiv dhe të mos lësh konflikte të pazgjidhura.

Ne kalojmë shumë kohë në zyrë dhe disa grindje mund të ndodhin. Arsyet janë të shumëllojshme: problemet në jetën private që ndikojnë në punë, ambiciet e kontrolluara keq, vendi i punës që nuk është i sigurt, konfuzioni në punë. Por kjo nuk do të thotë që duhet të lihen konflikte të pazgjidhura. Në kontekstin e qëndrimeve të padëshiruara ose pakënaqësive latente, pse të mos përfitoni nga grindja për të përmirësuar marrëdhënien? Duke vepruar kështu, episodi do të jetë një konfrontim i shëndetshëm dhe jo një konfrontim steril.

Para së gjithash, mund të bëhen kritika, por gjithmonë duke mbajtur respektin e duhur për të gjithë. Pra, kini kujdes që të shprehni vëzhgimet tuaja për fakte dhe sjellje konkrete, jo mbi vetë njerëzit. Do të ishte reduktuese dhe, mbi të gjitha, jo shumë konstruktive. Një argument mund të veprojë si një prizë dhe t’ju lejojë të nxirrni elemente që nuk mund t’i përmendnim më parë. Duke provuar të kuptoni së bashku se çfarë është e gabuar, ju mund të ndërtoni ditë pas dite një marrëdhënie profesionale më funksionale. Sepse të mësuarit për të punuar me të gjithë është pjesë e jetës së çdo punonjësi.

 

 

Burimi / https://www.linkedin.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top