Marrëdhënie

September 12, 2020 | 8:08

Si të mposhtim frikën nga ndryshimet në dashuri

Dashuria është një nga thesaret më të mëdha që ekziston. Diçka eterike që mund të provohet, por që nuk mund të preket dhe që shpesh është e pamundur t’i bësh të kuptojnë ata që nuk e provojnë. Është diçka që ndryshon mënyrën e të qenit dhe ndonjëherë edhe jetën e atyre që e përjetojnë atë. Dhe, mbase për të gjitha këto arsye, është diçka që frikëson shumë. Pra, edhe nëse shpesh nuk e kuptoni, e gjeni veten duke përjetuar ndjenjën në fazat e saj fillestare, sidoqoftë duke shpëtuar nga ndryshimi i parë.

Megjithatë, dashuria është diçka e gjallë dhe si e tillë ajo ndryshon vazhdimisht. Të kesh frikë nga ndryshimet është si ta refuzosh atë dhe herët a vonë çon në shkatërrimin e gjithçkaje. Në mënyrë që të jesh në gjendje të duash dikë plotësisht, është e rëndësishme që para së gjithash, të mësosh të pranosh dhe jetosh ndryshimet pa u fshehur pas frikës që shpesh, nëse analizohet, nuk ka asnjë arsye reale për të ekzistuar.

Si të kapërcejmë frikën nga ndryshimet në dashuri

Ata që jetojnë një marrëdhënie të rëndësishme e dinë mirë se vetëm ideja e ndryshimit është në gjendje të prishë gjithçka, duke nxjerrë në sipërfaqe frikën e mbajtur larg deri në atë moment. Pandemia e fundit dhe distanca midis shumë çifteve ishte një shembull i ndryshimit të papritur që duhej përjetuar. Ajo ka shkaktuar shumë probleme, madje duke çuar në ndarjen e shumë çifteve.

Pa dashur të shkoj në ekstreme, një punë e re, një udhëtim, të jetoni së bashku dhe nganjëherë edhe gjërat më të thjeshta si krijimi i hapësirës për personin tjetër duhet të kuptohet si ndryshim. Në përgjithësi kjo frikë lind nga frika nga e panjohura, e cila mund të kompromentojë një stabilitet që sapo është arritur ose që mendohet se mund të çojë në ndryshime të reja që janë më të vështira për t’u përballur.

Por ndryshimet janë pjesë e jetës dhe për të ecur përpara në mënyrën më të thjeshtë të mundshme, duhet të mësoni t’i pranoni ato. Për ta bërë këtë, për fat të mirë, ka disa strategji që mund të ndihmojnë, veçanërisht në lidhje me jetën e çiftit.

Pra, le të zbulojmë se cilat janë veprimet kryesore që mund të bëjmë për të mposhtur frikën nga ndryshimet në dashuri.

  • Jetoni frikën tuaj.
  • Bëni paqe me idenë e ndryshimit.
  • Bëni listën tuaj të pro dhe kundër.
  • Mbani afër vetes diçka nga e kaluara.
  • Zhytuni në aventurë.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top