Në fokus

January 8, 2018 | 11:24

Sinuziti: Njihuni me simptomat dhe shihni se cili është trajtimi i duhur

Sinuziti është një inflamacion ose enjtje e indeve. Normalisht, sinuset janë të mbushura me ajër, por kur sinuses bllokohen, atëherë mikrobet (bakteret, viruset ) mund të rritet në sinuse dhe të çojnë në infeksion.

1

Simptomat e sinuzitit:

  • Dhimbje e fytyrës, anash hundës, mbi sy, dhe prapa syve
  • Sekrecione me ngjyrë të verdhë, jeshile me erë të rëndë
  • Bllokimi i hundës, frymëmarrjes 
  • Rënia e të nuhaturit
  • Kollë mbytëse
  • Ndjenja e rëndesës në kokë
  • Ndjenjë presioni te veshët ose dhëmbët e sipërm

Sinuziti akut

Nëse keni një infeksion të thjeshtë të sinuseve të hundës, mjeku juaj mund të rekomandojë trajtim me dekongestant dhe inhalacion të avullit. Përdorimi i pikave ose sprajeve të hundës dekongestante mund të jetë gjithashtu efektive në kontrollimin e simptomave.

Megjithatë, ashtu si të gjitha barnat, ato nuk duhet të përdoren përtej përdorimit të tyre të rekomanduar. Zakonisht ndryshon nga 4 deri në 5 ditë dhe mund të keë efekte të kundërta.

Nëse mjeku juaj rekomandon antibiotikë, zakonisht merren 10 deri në 14 ditë. Me një trajtim të tillë, simptomat zakonisht zhduken dhe antibiotikët nuk kërkohen më.

Sinusiti kronik

Ajri i nxehtë, i lagësht mund të lehtësojë bllokimin e hundës. 

Pikat e hundës janë gjithashtu të sigurta për përdorim në shtëpi dhe e njëjta vlen edhe për spraj. Ekziston edhe mundësia që mjeku juaj të rekomandojë që të merrni antiviral oral.

Kujdes! Vonesa në trajtim për sinuzitin mund të çojë në dhimbje dhe siklet të panevojshëm. Në raste jashtëzakonisht të rralla, të patrajtuara, sinuziti mund të çojë në meningjit dhe kontaminimin e kockave.

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com