FB

September 28, 2023 | 8:05

Studim / Çiftet e lumtura nuk i postojnë fotografitë e tyre në rrjetet sociale

Sipas ekspertëve ata që postojnë selfie me partnerin e tyre kanë tendencë të përjetojnë nivele më të ulëta të palumturisë sesa ata që janë më të matur për të bërë këtë veprim.

Ekipi i Universitetit të Kansasit anketoi mbi 300 çifte me fokus lidhjen e përdorimit të mediave sociale me kënaqësinë e marrëdhënieve. Sipas gjetjeve të hulumtimit, çiftet që ndajnë rregullisht postime të veçanta të fokusuara në marrëdhënien e tyre kanë tendencë të përjetojnë nivele më të ulëta të palumturisë sesa ata që preferojnë të shmangin këtë lloj ndarjeje.

Për studiuesit, problemi kryesor qëndron në tendencën e këtyre “çifteve me ndarje të lartë” për të krahasuar vazhdimisht marrëdhënien e tyre me njëri-tjetrin. Kjo garë selfie gjeneron presionin për të treguar gjithmonë veten të buzëqeshur dhe të lumtur edhe kur nuk jeni.

Më shumë se “ndjekja e lumturisë”, ne duhet të përqendrohemi në kërkimin e vërtetësisë. Çiftet që postojnë më pak në profilet e tyre janë zakonisht më të prirur për të jetuar vërtet marrëdhënien e tyre, duke u përqendruar në lidhjen e tyre në vend që të kenë miratimin e të tjerëve.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top