FB

April 25, 2022 | 8:39

Të besosh tek vetja duke ndërtuar një besim të palëkundur…

Shumë njerëz e kanë të vështirë t’i besojnë vetes dhe humbasin shumë gjëra; kjo është arsyeja pse ju duhet të shkëputeni nga ajo ndjenjë dhe të mësoni se si t’i besoni vetes.

how-to-trust-yourself

Jini të mëshirshëm dhe jepini vetes leje

A e dëgjoni zërin tuaj të brendshëm duke kritikuar çdo gjë që bëni? Kjo është vetëm një bisedë negative për veten tuaj; është e mbushur me dyshime dhe gjykime të ashpra.

Njihni, nderoni dhe jepini hapësirë emocioneve tuaja

Ju duhet të pranoni emocionet dhe ndjenjat tuaja për t’ju ndihmuar të jeni autentikë. Të qenit autentik të jep besim te vetja.

Bëjeni kujdesin për veten një prioritet dhe vendosni kufij të shëndetshëm

Jeni tipi i personit që e ka të vështirë të thotë jo kur të tjerët e tejkalojnë? Ju mund ta korrigjoni veten duke përqafuar kufijtë.

Ndërtoni mbi pikat tuaja të forta

Pikat tuaja të forta tregojnë se keni vetëbesim të lartë. Pra, punoni në pikat tuaja të forta për të kapërcyer çdo këndvështrim negativ.

Shmangni njerëzit toksikë që ju nënçmojnë

Ju nuk duhet të keni një marrëdhënie me të gjithë rreth jush. Njerëzit toksikë ju ngacmojnë duke besuar se nuk jeni të mjaftueshëm.

Krijoni një marrëdhënie të shëndetshme me kritikun tuaj të brendshëm

Kritiku juaj i brendshëm do të përpiqet të ndikojë në gjykimet dhe vendimet tuaja. Prandaj, është thelbësore të keni një marrëdhënie të shëndetshme me zërin tuaj të brendshëm që gjykon nëse autokritika juaj është objektivisht e justifikuar.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi afamuche.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top