FB

February 27, 2024 | 6:20

Të jesh delja e zezë e familjes nuk është dhe aq keq

 

Ndjehet sikur ndërsa të gjithë janë pjesë e një orkestre të sinkronizuar, ju po marshoni në ritmin tuaj. Mund të jetë çdo gjë, nga zgjedhjet tuaja të pazakonta të karrierës ose koleksioni i gjallë i tatuazheve deri tek të qenët i mirë në nxitjen e tenxheres në bashkimet familjare, të qenët delja e zezë e familjes nuk është e gjitha fatkeqësi dhe errësirë.

deljaezeze

Në vend të kësaj, duhet të jetë diçka që ju e shikoni me krenari, sepse tregon se sa unik jeni në të vërtetë. Në rregull, le të eksplorojmë disa nga shenjat delikate se jeni delet e zeza të familjes.

 

1.Luftoni me vetëbesimin dhe vetëvlerësimin

Një nga shenjat më të mëdha të të qenët delja e zezë e familjes është kjo. Nëse jeni delja e zezë e familjes, ka shumë mundësi që të luftoni me vetëvlerësimin tuaj. Megjithatë, ka një arsye për këtë. Ndërsa rriteshe, mësove se kush ishe nuk ishte mjaftueshëm i mirë.

Anëtarët e familjes suaj shpesh ju largonin ose ju ngacmonin ose përjashtonin duke ju bërë të ndiheni sikur diçka nuk shkonte me ju. Dhe ky besim vazhdon edhe sot; është një mbresë emocionale në shpirtin tuaj dhe shkon thellë.

 

2.Keni një zakon, të jetoni në të kaluarën

Pavarësisht se sa shumë përpiqeni, thjesht nuk mund ta kapërceni të kaluarën tuaj; ju vazhdoni të mendoni për të. Kujtimet vazhdojnë t’ju ndjekin dhe ju i lejoni ato. Ju vazhdimisht rishikoni kujtimet tuaja të dhimbshme dhe pranoni se si ato ju bënë njeriun që jeni sot.

Ju qëndroni të mbërthyer në të kaluarën, sepse shpresoni se kjo do t’ju ndihmojë të përballeni me dhimbjen tuaj. Por e vërteta është se ju nuk mund ta ndryshoni atë që tashmë ka ndodhur, dhe mënyra e vetme për të arritur paqen është kur të ecni përpara dhe të lini pas të kaluarën tuaj. Vetëm kështu do të ndiheni të lirë.

 

3.Zgjidhni të shkoni kundër grurit dhe të merrni rrugën jokonvencionale

Të jesh delja e zezë do të thotë të jesh ndryshe nga të gjithë dhe gjithçka tjetër.

Ndërsa të gjithë rreth jush mund t’i kenë të shtrenjta shtigjet tradicionale dhe jokonvencionale, ju jeni mjaft të guximshëm për të ndërmarrë rrugën që askush nuk ka guximin të ndjekë. Nuk është vetëm të jesh ndryshe; ju keni një prirje të vërtetë për ndjekjet dhe ideologjitë që devijojnë nga standardet tipike.

Nga zgjedhja për të jetuar si nomad në vend që të keni një punë të qëndrueshme 9-5, tek ndjekja e artit avangardë ose përqafimi i filozofive alternative që shkojnë kundër normave tradicionale, opinionet dhe zgjedhjet tuaja shpesh përballen me konfuzion dhe kritika. Por duke qenë delja e zezë e familjes, nuk ju intereson vërtet se çfarë mendojnë të tjerët për ju.

 

4.Mendimet tuaja janë freskuese të ndryshme nga ato të familjes suaj

Një tjetër shenjë kryesore që ju jeni delet e zeza të familjes është kjo. Në tryezën e darkës, vërejtjet e familjes suaj në përgjithësi sillen rreth traditës dhe mençurisë konvencionale, megjithatë këndvështrimi juaj është krejtësisht i ndryshëm nga ajo që ata janë mësuar të dëgjojnë.

Nuk ka rëndësi nëse është politika, feja apo ndonjë çështje shoqërore në fjalë, idetë tuaja janë nxjerrë nga një mori përvojash në jetë dhe një nxitje për të sfiduar status quo-në, kjo është arsyeja pse ju keni shkuar gjithmonë kundër kokës.

Ndonjëherë kjo i fërkon anëtarët e familjes tuaj në mënyrën e gabuar dhe ata ju kritikojnë dhe tallen, por ju jeni të lumtur dhe të kënaqur me mënyrën se si mendoni. Ti e di që nuk e ke gabim, është problemi i tyre që nuk mund të dalin nga mendimi i tyre shekullor.

 

5.E keni të vështirë t’u besoni njerëzve

Duket se keni disa probleme serioze besimi dhe zemra juaj duket si një top me të cilin njerëzit luajnë gjithmonë. Ju ndiheni sikur të afroheni me dikë do të thotë se po e vendosni veten për zhgënjim, kështu që preferoni të mbani distancën nga të gjithë të tjerët.

Gjithmonë mendoni se të gjithë do t’ju braktisin, kështu që çfarë kuptimi ka të afroheni me ta? Kështu që ju keni ndaluar së lejuari njerëz në zemrën tuaj dhe keni ngritur mure në mënyrë që askush të mos mund të hyjë brenda. Për ju, është më mirë të jeni vetëm sepse kështu nuk do të lëndoheni kurrë.

 

6.Jeni gjithmonë ujku i vetmuar në mbledhjet familjare

Ju jeni delja e zezë e familjes, nëse e keni zakon ta bëni këtë. Ndërsa tubimet familjare dihet se i bashkojnë të gjithë dhe nxitin bashkimin, më shpesh, ju e gjeni veten në periferi në vend që të përziheni me të gjithë.

Megjithatë, kjo nuk është për shkak të largësisë, përkundrazi ju ndiheni paksa të pafavorshëm me atë që pjesa tjetër e familjes po ndodh në atë kohë.

Mendimet, pëlqimet dhe mospëlqimet dhe filozofitë tuaja mund të ndryshojnë nga ato të të gjithë të tjerëve. Kjo është arsyeja pse ju zgjidhni të qëndroni larg, jo si një shenjë shkëputjeje, por sepse doni t’u kujtoni të tjerëve në mënyrë delikate se çfarëdo që të bëni, e bëni sipas kushteve tuaja.

 

7.Personaliteti juaj shkëlqen përmes muzikës

Lista juaj muzikore për luajtje është një shakaxhi midis letrave; ose krejtësisht ekscentrike ose jashtëzakonisht e çuditshme duke e ndarë atë nga listat e tjera të luajtjes të bëra nga entuziastët e muzikës country ose adhuruesit e ritmit dhe bluzit.

Ti je duke tundur punk ndërsa ato lëkunden ngadalë; kjo ju bën të ndiheni ndryshe nga të gjithë, edhe pse të gjithë e doni muzikën ndryshe. Ju nuk po përpiqeni të ekspozoheni, thjesht po përqafoni veçantinë tuaj pa u kujdesur se çfarë mund të mendojnë të tjerët për ju.

 

8.Familja juaj gjithmonë pret që ju të ngatërroni

Familja juaj ka një mënyrë për të pritur më të keqen nga ju gjatë gjithë kohës. Për ta, veçantia juaj është më shumë një gjë negative sesa pozitive. Mos u habisni nëse i kapni vëllezërit e motrat duke u përfolur për ju, sikur keni bërë një krim.

Dhe harroni të merrni miratimin ose ndonjë gjë të tillë nga prindërit tuaj – ata kanë më shumë gjasa t’ia japin atë vëllait ose motrës tuaj, edhe nëse ata kanë bërë diçka të gabuar. Familja juaj e trajton çuditshmërinë tuaj si diçka që ose duhet të ndëshkohet ose të injorohet.

Të jesh delja e zezë e familjes dhe të jetosh si i huaj në shtëpinë tënde mund të jetë edhe prekëse dhe e dhimbshme, sepse ndërsa përvoja të tilla mund t’ju bëjnë të ndiheni të refuzuar, ato gjithashtu ju mësojnë se si të jeni më elastik dhe më të guximshëm.

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top