Në fokus

August 7, 2018 | 8:35

Të qenit i pasur ndryshon nga të paturit para

Secili prej nesh ka përkufizimin e tij të pasurisë. Për mua, për shembull, pasuria është më e lidhur me njerëzit që duam, me njohuritë që marrim dhe me ëndrrat që kemi në lidhje me pasurinë materiale. Por për të tjerët, shuma në dispozicion në llogari është baza për një jetë të plotë.

Njerëzit më të pasur njoh u japin prioritet bashkëveprimit dhe momenteve dhe jo shumës së parave të grumbulluara në fund të muajit. Për ta, biletat e ndryshme për të paguar, emërimet e minutës së fundit dhe paratë që mbarojnë para muajit nuk janë shkak për trishtim. Ata e dinë se vlera e gjërave nuk është etiketuar me çmime, por me ndjenjat që japin në jetë.

Të pasurit e vërtetë janë ata që nuk kanë nevojë për para për të qenë të lumtur!

Ata nuk kanë nevojë për aplikacione financiare për të qenë të sjellshëm, ata nuk kanë nevojë të kenë një makinë të re çdo vit për të impresionuar miqtë e tyre.

Njerëzit e lumtur janë të shkëputur nga të qenit dhe të lidhur me të.

Unë kam parë shumë njerëz që konsiderohen “të pasur”, duke u mburrur me udhëtime, makina dhe shtëpi, por duke mos ditur asgjë se si të jetojnë në paqe. Kjo më kujton gjithashtu fraza e famshme e Drummond: “Kulla e bankës përmban vetëm para dhe ata që mendojnë se do të gjejnë pasuri janë të frustruar”.

Natyrisht, nuk shqetësohen për të holla dhe kanë mjaftueshëm për të përballuar të gjitha ëndrrat, por ky nuk është një parametër për lumturinë dhe arsyeja është e thjeshtë: njeriu lëviz drejt rezultateve dhe objektivave, kështu që të gjitha gjërat që mund të blejnë (konsumojnë) janë të vlefshme vetëm për aq kohë sa ata nuk mund t’i kenë ato. Sapo t’i blini, bukuri mbaron dhe ju doni sende të reja.

Të pasurit janë plot me fatura për të paguar, nuk ndryshojnë makinat çdo vit dhe nuk kanë interes për veshjet e markës. Të pasurit e dinë se askush nuk paguan për një buzëqeshje të mirë, një shok të dashur dhe një jetë pa paragjykime.

 

Burimi / italiafeed.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com