FB

July 29, 2022 | 8:30

Temperaturat rekord: si të shmangni nxehtësinë dhe të kurseni energji

Prej ditësh temperaturat janë regjistruar shumë mbi mesataren sezonale në të gjtha vendet.  Kondicioneri gjithmonë i ndezur dhe konsumi i pamatshëm i energjisë po i shkaktojnë jo vetëm dëm planetit, por edhe kosto të lartë. Le të përpiqemi të ndjekim disa këshilla të dobishme që ju lejojnë të rifreskoni mjedise pa mbeturina.

Zgjidhni një model të mirë kondicioneri

Këto ditë dëgjojmë shpesh për ajër të kondicionuar, bonus të ajrit të kondicionuar dhe kursim të energjisë. Në fakt, janë krijuar një sërë stimujsh që ju lejojnë të blini një kondicioner me çmim të reduktuar për sa kohë që është i gjeneratës së fundit. Në fakt, ka shumë modele kondicionerësh dhe zgjedhja e një pajisjeje me një klasë energjie më të lartë se A mund të ndihmojë në kursimin e energjisë dhe reduktimin e emetimeve të CO2 në atmosferë.

Asnjëherë mos i ftohni dhomat shumë

Ndërprerjet e shpeshta që po ndodhin në qytete si Milano janë sigurisht rezultat i përdorimit të tepërt të energjisë që po bëhet, falë vapës së madhe që prej ditësh po çon në përdorimin e tepërt të kondicionerëve në shtëpi dhe zyra private. Megjithatë, duhet të përpiqeni të kufizoni konsumin dhe një mënyrë për ta bërë këtë është sigurisht që të mos ulni së tepërmi temperaturën e kondicionerit. Lejimi i një dhome të ftohet shumë përfshin një përpjekje më të madhe të kondicionerit, i cili do të duhet të përdorë më shumë energji.

Mbyllni dritaret dhe ulni blindat

Temperaturat e kësaj periudhe janë në fakt shumë të larta, përtej mesit të sezonit, megjithatë ka shumë shkaqe të tjera që kontribuojnë në ngrohjen e një ambienti që mund të jetë orientimi i ndërtesës (një shtëpi apo dhomë me pamje nga jugu do të jetë më e ngrohtë se ajo që përballet jug). veri); izolimi i jashtëm i shtëpisë; përdorimi i grilave dhe elementëve të tjerë të ndërprerjes.

Zgjidhni vendndodhjen e kondicionerit me kujdes

Vendoseni gjithmonë kondicionerin në një pjesë të lartë të murit. Siç dihet, ajri i ftohtë ka tendencë të ulet, ndërsa ajri i nxehtë ka tendencë të rritet.

Kufizoni funksionimin e kondicionerit

Mbajtja e një kondicioneri të ndezur gjatë gjithë ditës, përveç përballimit të një faturë të lartë çmimi, është një humbje e kotë e energjisë. Kondicioneri duhet të përdoret për kohën e nevojshme për të ftohur një dhomë dhe për të zgjedhur, veçanërisht gjatë natës, një kohëmatës ose funksionin e dedikuar për të kursyer energji.

Mos harroni mirëmbajtjen e duhur

Pastrimi i filtrave dhe ventilatorëve të kondicionerit është një praktikë e mirë, që duhet bërë gjithmonë një herë në vit përpara ndezjes dhe çdo dy javë kur është në punë, për të shmangur që pluhuri i grumbulluar shumë mund të lodhë pajisjen që mund të duhet të punojë, përdorni më shumë. energji dhe prandaj konsumoni më shumë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.fanpage.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top