Teste

June 29, 2020 | 10:37

Test / A e gjeni dot peshkun e artë mes peshqve shumëngjyrësh?

Artisti hungarez Gergely Dudás krijon ilustrime shumëngjyrëshe që përmbajnë detaje të fshehura, këtë herë në këtë ilustrim krejt të ri ai ka vendosur të fshehë një peshk të artë mes koraleve dhe peshqve.

A jeni në gjendje ta gjeni peshkun e artë pa vija të bardha për vetëm 60 sekonda?

Ilustruesi hungarez Gergely Dudás, i njohur më mirë si Dudolf, ndau enigmën në faqen e tij në internet dhe Facebook. Edhe pse karantina ka mbaruar në shumë vende të botës dhe jeni rikthyer në jetën normale, padyshim ju keni më pak kohë t’i kushtoni këtyre testeve të thjeshta, gjëja më e mirë do të ishte të kryeni të paktën një në javë për të mbajtur gjithmonë të trajnuar mendjen dhe elasticitetin mendor.

Fotografia është shumë e kërkuar, në fakt ajo portretizon një oqean plot peshq por jo vetëm, por edhe me bimë të detit koral, grepa dhe flluska të vogla ajri, të cilat krijojnë konfuzion për të gjithë ata që duan të zgjidhin enigmën, por mos u shqetësoni se ju japim një të dhënë të vogël .

Peshku i artë pa vija ndodhet afër bimës së purpurt, në anën e djathtë të ilustrimit, sfida u krye nga shumë përdorues të uebit, të cilët rrëfenin se pavarësisht ndihmës kishin nevojë për zgjidhjen që të gjenin peshkun e vogël.

Por mos u shqetësoni nëse nuk arrini ta gjeni peshkun, pasi kjo nuk do të thotë që jeni më pak inteligjentë se ata që e gjetën atë, por vetëm se mendja jote është më pak elastike dhe aftësitë e tua të vëzhgimit zvogëlohen në krahasim me ata që duan të provojnë veten e tyre me këto teste vizuale.

Zgjidhja

Siç parashikohet në ndihmën e vogël të dhënë më parë, peshku i artë fshihet në anën e djathtë të figurës pranë bimës së purpurt.

Është shumë e vështirë ta shohësh, për shkak të përmasave të tij të vogla, në fakt të gjithë peshqit me ngjyra janë pak a shumë në të njëjtën madhësi, ndërsa peshqit prej ari janë shumë më të vegjël dhe është shumë e vështirë t’i vëresh ata mes të gjitha krijesave detare.

 

 

Burimi / https://www.amoreaquattrozampe.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top