FB

April 30, 2024 | 7:44

Test / A mund ta gjeni numrin që mungon në këtë enigmë matematikore?

A jeni gati të hidheni në një gjëegjëzë matematikore lozonjare? Këto enigma janë teste për koeficientin tuaj të inteligjencës dhe të menduarit logjik, po aq sa edhe për numrat.

te

A mund ta gjeni numrin që mungon në vetëm 60 sekonda? Provoni dhe le të shohim se sa shkëlqen talenti juaj numerik!

Problemet e matematikës me numrat që mungojnë janë të shkëlqyera për përmirësimin e IQ-së dhe aftësive të arsyetimit logjik. Ato ju bëjnë të mendoni më thellë duke analizuar informacionin, duke njohur modele dhe duke përdorur të menduarit deduktiv për të gjetur zgjidhje.

Mendoni se mund ta përballoni? Nëse mund të kuptoni modelet e numrave, të prishni marrëdhëniet midis tyre dhe të zgjidhni gjithçka brenda kohës që kalon, urime!

Ju i përkisni matematikanëve më të shkëlqyer në botë që kanë jetuar ndonjëherë.

Pyetjet e matematikës nuk kanë të bëjnë vetëm me matematikën, por gjithashtu kërkojnë vëmendje ndaj detajeve të shoqëruara me aftësi të forta arsyetimi, të cilat do ta lejojnë njeriun të arrijë lehtësisht në përgjigjet e sakta.

Duke folur seriozisht, këto gjëra funksionojnë memorien si asgjë tjetër; ata i mësojnë njerëzit se si t’i kushtojnë vëmendje edhe gjërave më të vogla rreth tyre – një aftësi kritike e dobishme në çdo fushë të jetës, në thelb. Përveç kësaj, matematika bëhet shumë më e lehtë pasi konceptet e saj bëhen të qarta përmes aktiviteteve të tilla.

Për të filluar, shkojmë 4 herë 2 minus 1, dhe kjo është e barabartë me shtatë.

Më pas, merrni rezultatin, i cili është shtatë (7), dhe shumëzojeni atë me dy (2), pastaj zbrisni një (1). Kjo na jep trembëdhjetë (13).

Tani bëjeni përsëri: merrni trembëdhjetë (13), shumëzoni me dy (2) dhe zbritni një (1), duke dhënë njëzet e pesë (25).

E përsërisim këtë proces të shumëzimit me dy dhe zbritjes së një nga njëzet e pesë. Kjo do të japë dyzet e nëntë (49).

Ne marrim dyzet e nëntë tani, shumëzojmë me dy dhe më pas zbresim një. Kjo do t’ju japë nëntëdhjetë e shtatë (97), kështu që numri që mungon është me të vërtetë nëntëdhjetë e shtatë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top