FB

December 25, 2021 | 8:19

Test / Ajo që shihni tregon se si është truri juaj

Testi që ju propozojmë sot tregon moshën tuaj mendore. Këto enigma të thjeshta dhe argëtuese i kanë argëtuar lexuesit prej disa kohësh. A jeni gati ta bëni këtë?

Disa psikologë dhe psikoterapistë përdorin teste të iluzionit optik në përpjekje për të kuptuar disa anë të karakterit tonë, por edhe disa aspekte të personalitetit tonë. Një iluzion optik është një stimul vizual i aftë për të “mashtruar” sistemin tonë perceptues.

Testi i sotëm ka origjinë shumë të lashtë dhe përkufizohet si gruaja ose vjehrra. Konkretisht, bëhet fjalë për të parë me kujdes imazhin dhe për të kuptuar se kush është. A shihni një grua të re që synon të shikojë në distancë, apo një person të moshuar që duket i zhytur në mendime dhe synon të meditojë?

Një studim australian për zgjidhjen e kuizit përfshiu rreth 400 persona, të moshës nga 18 deri në 65 vjeç, të ndarë sipas gjinisë, me një prevalencë të individëve të moshës 32-33 vjeç. Shumica e tyre kanë parë të renë dhe sipas studiuesve mosha mesatare e këtyre personave është nga 28 deri në 35 vjeç. Nga studimi i bërë tek pjesëmarrësit, u kuptua se mosha jonë ndikon në atë që shohim në imazh.

Rezultati i testit vizual

Rezultati i testit vizual është shumë i thjeshtë. Sipas studiuesve, nëse në imazhin e postuar më sipër keni vënë re një grua të re, kjo do të thotë se jeni njerëz me një moshë më të ulët se sa jeni. Në të kundërt, nëse ke parë të moshuarën dhe je i ri, je më i mençur dhe më i pjekur se vitet e tua.

 

 

Burimi / https://www.formatonews.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top