Teste

February 8, 2020 | 8:03

TEST / Çfarë gjykuesi jeni?

“Gjykues suprem”, “i moderuar”, apo thjesht një “vlerësues pozitiv”… këtë do ta zbuloni duke kryer këtë test. Në këtë mënyrë do të mësoni se si ju i vlerësoni të tjerët, sjelljet dhe mënyrën se si ju vetpërmirësoheni. Ky test është i ndërtuar për t’ju dhënë mundësinë të identifikoni mënyrën tuaj të gjykimit. Ai përbëhet nga 12 pyetje. Për secilën prej tyre rrethoni përgjigjen që ju përshtatet më mirë.

2

PYETJET:

Një mik ju prezanton vajzën 7-vjeçare. Ajo sheh gjetkë dhe nuk u përgjigjet pyetjeve tuaja. Mendoni:

a.Është e ndrojtur

b.Është e shqetësuar

c.Nuk përgjigjet, se ndoshta nuk i kupton pyetjet e mia

 

Ju bie filxhani i kafesë nga dora, mendimi i parë që ju vjen në mend:

a.E mirë, nuk u bë hataja

b.Sa dorëtharë që jam

c.Shpejt, më duhet ta pastroj

 

Duke parë sjelljet e të rinjve të sotëm, mendoni:

a.Mënyra e tyre e të sjellit tërheq vëmendjen

b.Janë në krizën e adoleshencës

c.Janë të parespektueshëm e të paedukuar

 

Në rrugë shikoni një makinë që për pak godet makinën tuaj.

a.Bërtisni: Duhet të jem dyfish i vëmendshëm

b.Sa i çmendur… Një rrezik i tmerrshëm publik

c.Ai e llogariti keq distancën nga makina ime

 

Dilni nga kinemaja dhe të tjerët ju kërkojnë një opinion për filmin. Thoni:

a.Ky film ishte fantastik

b.Aktorët luanin shumë mirë

c.E vlerësova shumë këtë film

 

Pranë një bankomati prisni një klient para jush, i cili ka problem me tërheqjen e parave. Mendoni:

a.Këto bankomate janë me defekte

b.Sa i paaftë

c.Paska problem për të marrë paratë e tij, uroj të mos kem edhe unë.

 

Jeni i ftuar te një mik për darkë dhe ju ka gatuar diçka të re. I thoni:

a.Të lumtë, kjo pjatë ishte vërtetë e mirë

b.E shijova në maksimum këtë recetë

c.Ti je një kuzhinier fantastik

 

Shefi ju ka dhënë një detyrë që nuk po arrini ta përfundoni:

a.Mendoni se jeni i paaftë

b.Mendoni se detyra ishte shumë e vështirë, por kjo nuk i vë në dyshim aftësitë tuaja

c.Përpiqeni të kërkoni ndihmë

 

Cilat janë fjalët që thoni kur nuk jeni dakord me dikë:

a.Nuk jam dakord me mendimin tuaj

b.Është gabim

c.Mendoj se e ke gabim

 

Ndesheni në rrugë me një person shumë të shëndoshë. Mendimi juaj i parë është:

a.Ai duhet të hajë më pak

b.Është shumë i shëndoshë

c.Nuk do të doja të isha si ai

 

Një prind sheh që fëmija tij po godet vëllanë e vogël. Ai duhet t’i thotë fëmijës:

a.Është keq të godasësh të tjerët

b.Të ndaloj të godasësh vëllanë tënd

c.Nuk ke turp që godet një vogëlush? Mjeri ti nëse e përsërit këtë veprim

 

Komshiu ju jep një dhuratë për shërbimin që i ofruat një ditë më parë. Mendoni:

a.Sa i sjellshëm

b.Sa i mirë që është

c.Ky veprim ma bëri qejfin

 

1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top