Teste

December 2, 2020 | 9:44

Test / Çfarë thonë ëndrrat tuaja për ju…

Ëndrrat janë një seri e imazheve, ideve, emocioneve dhe ndjesive që ndodhin në mendje gjatë orëve tona të gjumit. Ëndrrat ndodhin në një pjesë të caktuar të gjumit. Ato janë një fenomen i zakonshëm dhe ndodh tek çdo individ nga çdo prejardhje kulturore dhe shoqërore. Disa njerëz besojnë se ëndrrat janë parandjenjë për diçka, ose veprojnë një shenjë e vullnetit të mirë.

Nëse i shihni ëndrrat nga një këndvështrim tjetër, ato janë thjesht histori të ndryshme që mendja jonë krijon kur jemi në gjumë të thellë. Ëndrrat tuaja mund të jenë të lumtura, të trishtuara, shqetësuese, argëtuese, romantike, argëtuese dhe madje të çuditshme. Edhe personat e verbër ëndërrojnë, me ndryshimin që ata kanë tendencë të ëndërrojnë më shumë me elementet e tyre ndijorë, krahasuar me njerëzit që nuk janë të verbër.

Ajo që ëndërroni kur jeni në gjumë nganjëherë mund të thotë shumë për ju, personalitetin tuaj dhe jetën tuaj. Shumë herë do të vini re se ëndrrat tuaja përfundojnë duke qenë një pasqyrim i ngjarjeve ose rrethanave të jetës suaj aktuale.

Disa fakte të qarta për ëndrrat:

  • Njerëzit priren të harrojnë 95% të ëndrrave të tyre.
  • Edhe kafshët ëndërrojnë.
  • Gratë dhe burrat kanë lloje të ndryshme të ëndrrave.
  • Është e mundur të kontrolloni ëndërrimin tuaj d.m.th, ëndërrimin e kthjellët

Temat e ëndrrave janë të larmishme dhe unike për të gjithë. Ju mund të keni një ëndërr të veçantë që ju shqetëson në mënyrë të përsëritur ose që përpiqet t’iu sugjerojë diçka për të cilën nuk jeni të vetëdijshëm.

Luaj këtë kuiz për ta zbuluar:

 

Burimi / https://themindsjournal.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top