Teste

February 7, 2020 | 9:35

Test / Dashuri, para apo spiritualitet? Zgjidhni një imazh dhe zbuloni fuqinë tuaj udhëzuese

Askush nuk është gjithmonë i lumtur ose gjithmonë di se si të sillet në lidhje me jetën e tyre. Ne mund të humbasim në momente të caktuara dhe na duhen këshilla të zgjuara për t’u kthyer në rrugën e duhur.

Ajo çfarë duhet të bëni është që të zgjidhni zonën për të cilën dëshironi të merrni këshilla:

Nëse keni zgjedhur …

Imazhi nr. 1 – Dashuria: “Gjithmonë fitoni duke ofruar dashuri”. (Reese Witherspoon)

Dashuria është një dhuratë që na kthehet gjithmonë, pavarësisht se kush mund ta ofrojë. Edhe nëse personi tjetër nuk di se si t’i vlerësojë manifestimet tuaja të dashurisë dhe përfundon duke tradhtuar besimin tuaj, ju kurrë nuk do të humbni. Dashuria na bën mirë, na transformon nga brenda dhe gjithmonë na drejton në rrugë të mira. Mos lejoni që dashuria të ftohet në zemrën tuaj sepse ajo është një nga forcat më të fuqishme në botë dhe gjithmonë do të shërbejë për rritjen dhe lumturinë tonë.

Imazhi nr. 2 – Paratë: “Mos mendoni se paratë janë gjithçka, ose të arrini të bëni gjithçka për para”. (Voltaire)

Të gjithë e dimë se paratë janë thelbësore për çdo gjë në jetë. Paraja na hap shumë dyer, na lejon të plotësojmë nevojat dhe tekat tona dhe gjithë bota rrotullohet rreth saj. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm që duhet të fitojmë para për të mbijetuar. Sidoqoftë, ne nuk mund të lejojmë që lakmia të na kontrollojë, sepse mund të na marrë në shtigje të mundimshme, të cilat mund të na bëjnë që të humbasim. Paraja është e rëndësishme dhe e vlefshme, por nuk është gjithçka në jetë. Ne nuk duhet të sakrifikojmë vlerat tona dhe ata që duam për para. Nuk ia vlen. Mendoni me kujdes për llojin e përparësisë që paraja ka në jetën tuaj dhe mos lejoni që paratë t’ju kontrollojnë, përkundrazi mësoni ta kontrolloni atë.

Imazhi nr. 3 – Spiritualitet: “Feja beson në përvojën e dikujt tjetër. Spiritualiteti jeton përvojën e vet.”(Deepak Chopra)

Spiritualiteti është një përvojë e zbulimit të vetvetes, na lejon të analizojmë plotësisht veten, anët e mira dhe të këqija, të reflektojmë se kush jemi vërtet dhe nëse jemi të kënaqur me mënyrën tonë të të jetuarit. Nëpërmjet spiritualitetit ne zbulojmë misteret e vetvetes dhe zbulojmë mënyrat më të mira të të jetuarit. Të pasurit përvojat tona na ndihmon të gjejmë veten në botë dhe të mësojmë në një mënyrë më të plotë dhe personale. Spiritualiteti nuk e përjashton fenë; ato kombinohen mjaft mirë me njëra-tjetrën. Forconi anën shpirtërore, pavarësisht besimit tuaj dhe do të zbuloni një mënyrë jetese më të plotë dhe më të mençur, në të cilën të gjitha njohuritë kanalizohen për të mirën tuaj dhe evolucionin e vazhdueshëm.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top