Teste

July 28, 2017 | 10:10

TEST/ Dini t’i rrisni fëmijët sa më mirë?

Mundohemi të gjithë t’i rrisim dhe edukojmë fëmijët tanë në mënyrën më të mirë të mundshme. Por askush nuk ka lindur prind, ndaj nuk është kaq e thjeshtë. Mbani mend: fëmijët mësojnë më shumë nga veprimet e prindërve se sa nga këshillat e tyre…

1

Përgatiti: Manjola EREQI

1. Kur fëmijët tuaj sillen keq, e humbet krejtësisht toruan?

a. Po b. Jo

 

2. Për t’i qortuar, ndonjëherë, përdor dackat?

a. Po b. Jo

 

3. Kompromisi sjell gjithmonë frute të mira me fëmijët tuaj?

a. Po b. Jo

 

4. Shpesh i trembni fëmijët duke i kërcënuar, por nuk e konkretizoni kurrë kërcënimin?

a. Po b. Jo

 

5. I përgëzon fëmijët kur sillen mirë?

a. Po b. Jo

 

6. Kur je në humor të keq dhe fëmijët bëjnë ndonjë gabim i qorton më rëndë se zakonisht?

a. Po b. Jo

 

7. Je shumë e durueshme dhe rrallëherë e ngre zërin me ta?

a. Po b. Jo

 

8. I dëgjon me kujdes fëmijët para se t’u bërtasësh dhe t’i dënosh?

a. Po b. Jo

 

9. Kur diskuton me të tjerët, inatosesh lehtësisht dhe e humbet qetësinë?

a. Po b. Jo

 

10. Ulërimat dhe grindjet janë shumë të shpeshta në shtëpinë tuaj?

a. Po b. Jo

 

11. Je një nënë shumë e ndjeshme dhe ndonjëherë i përkëdhel fëmijët përtej masës?

a. Po b. Jo

 

12. Ke frikë se nga toleranca e madhe mund të humbasësh autoritetin?

a. Po b. Jo

 

13. Kalon mjaftueshëm kohë me fëmijët dhe e bën me gëzimin më të madh?

a. Po b. Jo

 

14. Të pëlqen të luash me ta dhe të të ndihmojnë në punët e shtëpisë?

a. Po b. Jo

 

15. Krahasuar me familjet e tjera, fëmijët e tu të shqetësojnë më pak?

a. Po b. Jo

 

PROFILI JUAJ

untitled

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com