FB

April 29, 2022 | 12:15

TEST / Gjëja e parë që vëreni në iluzionin optik zbulon atë që dëshironi në një marrëdhënie romantike

Iluzionet optike mendohet se zbulojnë njohuri për personalitetin dhe dëshirat tona bazuar në mënyrën se si ne interpretojmë një imazh. Disa iluzione mund të interpretohen në njërën nga dy mënyrat, ndërsa të tjerat janë më të detajuara me disa detaje të fshehura për t’u dalluar.

Një shembull i tillë është një vepër arti që përbëhet nga pesë imazhe të ndryshme. Thuhet se gjëja e parë që ju bie në sy në foto tregon shumë për atë që është e rëndësishme për ju kur bëhet fjalë për dashurinë dhe marrëdhëniet.

Çfarë shikon?

Ekzistojnë pesë mënyra të ndryshme për të interpretuar këtë iluzion optik dhe ajo që shihni supozohet se zbulon cilësitë që kërkoni në një marrëdhënie

Fytyra e një burri

Çfarë do të thotë: ju duhet të ndiheni të kuptuar.

Nëse keni parë fillimisht fytyrën e një mashkulli, kjo do të thotë se të qenit i kuptuar në një marrëdhënie është gjëja më e rëndësishme për të. Ata që shohin fytyrën e burrit janë njerëz punëtorë që përpiqen të respektohen, admirohen dhe vlerësohen nga të dashurit e tyre. Thuhet se këta njerëz mund t’i kuptojnë lehtësisht të tjerët rreth tyre “thjesht duke i vëzhguar nga afër” dhe do të zbulojnë “anët e veçanta” të personalitetit të tyre bazuar në ato vëzhgime. Ju tregoni vetëm një version të vetes me të cilin mund të lidheni dhe të ndiheni rehat. Kjo ju ndihmon t’i bëni njerëzit t’ju pëlqejnë më shumë dhe më lehtë.

Një burrë me pallto

Çfarë do të thotë: ju duhet të ndiheni të pranuar

Nëse së pari keni parë një burrë me pallto, kjo do të thotë se po kërkoni dikë që ju pranon ashtu siç jeni, edhe kur ndiheni të mërzitur. Pretendohet se njerëzit, sytë e të cilëve fillimisht u tërhoqën nga burri me pallto, kanë një “trishtim të rrënjosur thellë” brenda zemrës së tyre dhe e kuptojnë qartë realitetin e jetës, duke kuptuar se ekuilibri midis lumturisë dhe trishtimit është thelbësor për një ekzistencë kuptimplotë.

Një fëmijë i shtrirë mbi tryezë

Çfarë do të thotë: ju duhet të ndiheni të ushqyer

Ata që fillimisht panë fëmijën e shtrirë në një tavolinë, dëshirojnë dikë që do t’i bëjë të ndihen të edukuar pasi zakonisht ndihen të pafuqishëm si në marrëdhënie ashtu edhe në jetë. Pretendohet se njerëzit që shohin këtë imazh janë në gjendje të jenë të përgjegjshëm dhe të marrin përgjegjësinë, por shpesh ndihen të pambrojtur dhe besojnë se gjërat mund të shkojnë keq në çdo kohë. Si të tillë, këta njerëz kërkojnë një partner që do t’u qëndrojë pranë dhe do të ndihmojë që jeta të ndihet më pak e rëndë.

Një magjistar që lexon libra

Çfarë do të thotë: ju duhet të ndiheni të lidhur shpirtërisht

Nëse keni parë një magjistar me kapelë duke lexuar dy libra, kjo supozohet se do të thotë që ju keni një kuriozitet intensiv për jetën dhe po kërkoni një partner që ka një ‘lidhje shpirtërore’. Këta njerëz kanë një interes të madh për ndryshime dhe ndihen të tërhequr nga ata që ndajnë kuriozitetin e tyre për jetën.

Dy gra të veshura me të bardha

Çfarë do të thotë: ju duhet të ndiheni të sfiduar

Nëse së pari keni parë dy gra të veshura me të bardha, do të thotë që dëshironi një partner që do t’ju bëjë të ndiheni të sfiduar. Ata që tërhiqen nga gratë janë njerëz kokëfortë që janë shumë të përqendruar dhe “në kontrollin e tyre dhe të jetës së tyre”. Ju besoni se jeta do të ishte shumë më e lehtë nëse të gjithë do t’ju besonin dhe do të bënin pikërisht atë që i kërkuat, siç e dini se si duhet të ishin gjërat.

“Edhe pse kjo mund t’ju bëjë të dukeni si një egomaniak, e vërteta është se në shumicën e rasteve ju keni të drejtë për vëzhgimet, perceptimet, gjykimet, mendimet, besimet dhe emocionet tuaja. Ju jeni ndoshta personi më i zgjuar në çdo situatë të caktuar dhe ju e dini se si duhet të shkojnë gjërat”.

 

 

Burimi / https://www.nationalworld.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top