FB

January 13, 2022 | 9:00

Test / Karakteri sekret nga i cili të tjerët duhet të kenë frikë  

Karakteri i çdo individi është jashtëzakonisht kompleks. Ai ka “theksime” dhe padyshim “zona në hije”. Në nivel social “zonat gri” si një farë agresiviteti apo tendenca për të shkëlqyer me çdo kusht nuk janë të mirëseardhura.

Për këtë arsye, gjatë jetës ne mësojmë të fshehim aspektet “negative” të karakterit tonë. Natyrisht natyra njerëzore nuk mund të ndryshohet përgjithmonë. Për këtë arsye, zonat gri rishfaqen gjithmonë, veçanërisht kur lind zemërimi ose kur besojmë se kemi pësuar një gabim që absolutisht synojmë ta korrigjojmë.

Megjithatë, për të mbajtur një pjesë të caktuar tonën “të bllokuar”, ne priremi të harrojmë që ajo ekziston. Edhe ata që na rrethojnë dhe na frekuentojnë normalisht e harrojnë! Rezultati është se kur kjo pjesë shfaqet papritur, të gjithë tronditen dhe madje mund të ndryshojnë mendimin e tyre për ne. Ja pra, njohja e karakterit tonë të fshehtë është hapi i parë që duhet ndërmarrë për të pranuar veten dhe për të kontrolluar më mirë reagimet tona.

Testi i karakterit sekret

Për të kryer këtë test, ne thjesht ju kërkojmë të vëzhgoni këtë pikturë dhe të zgjidhni elementin që ju godet më shumë. Mos u mundoni të analizoni pse një element ju tërheq vëmendjen dhe një tjetër jo. Mbani mënjanë racionalitetin dhe lëreni instinktin të udhëheqë zgjedhjen tuaj, pasi në këtë mënyrë natyra juaj e vërtetë do të shfaqet më lehtë!

  1. Sorra

Kjo është konsideruar gjithmonë si bartës i fatit të keq. Ky besim popullor është përhapur për faktin se shpesh ushqehet me kufomat e kafshëve të tjera. Nëse keni zgjedhur sorrën do të thotë që edhe nëse nuk duket, jeni një person që mund të prisni me durim momentin më të përshtatshëm për të marrë një hakmarrje të drejtë ose për të eliminuar armiqtë tuaj. Në disa raste, ftohtësia juaj mund të duket vërtet e frikshme, por është gjithmonë shprehja e vjetër: gjithmonë duhet të keni frikë nga njerëzit më të mirë kur ata zemërohen! Në përgjithësi, njerëzit që ju njohin pohojnë se jeni të mençur, inteligjentë dhe të matur në reagimet tuaja. Për këtë arsye ata habiten kur shohin të shpalosur pjesën më të fshehtë të karakterit tuaj, atë që shfaqet vetëm në momente zemërimi apo zhgënjimi të madh.

  1. Bufi

Bufi është një nga simbolet më të zakonshme të mençurisë dhe dijes. Mirëpo, bufi është gjithashtu një grabitqar nate i aftë dhe i pamëshirshëm. Mos u mashtroni nga pamja e tij e padëmshme! Nëse keni zgjedhur bufin, ndoshta është sepse ndani me të shumë aspekte të karakterit tuaj. Edhe nëse jo shumë njerëz e vënë re në shikim të parë, ju jeni një person vdekjeprurës dhe i pamëshirshëm.

Është mjaft e vështirë të të zemërosh, por në momentin që dikush gabon me ty, mund të nxjerrësh të gjitha armët më të mira për të lënduar dhe të sigurohesh që viktima të mos e përsërisë më kurrë atë që ka bërë kundër teje. Nëse kjo do të thotë të veproni në hije dhe të prisni me durim momentin më të mirë për të sulmuar dhe për të bërë dëmin maksimal, nuk do të tërhiqeni. Më keq për të!

  1. Gruaja e maskuar

Gruaja e maskuar është elementi në qendër të kompozimit, ndaj vihet re nga një numër i madh njerëzish dhe përfaqëson “personazhin sekret” më të zakonshëm. Nëse ka qenë gruaja e maskuar ajo që ka tërhequr vëmendjen tuaj, do të thotë se jeni në gjendje të fshehni ndjenjat tuaja kur ju përshtatet ose kur mendoni se është e nevojshme për të shmangur problemet.

A jeni një person i drejtë për veten? Ndonjëherë, vetëm kur është e nevojshme. Më shumë se çdo gjë tjetër, ju jeni një person që njeh strategjinë dhe dini të përfitoni sa më shumë nga çdo veprim që ndërmerrni. Ndonjëherë edhe inteligjenca jote maskohet, por jo sepse të pëlqen të shtiresh, por vetëm sepse duke qenë se nuk prireni ta shfaqni atë, njerëzit nuk e marrin shumë seriozisht… dhe kjo është një ide vërtet e keqe!

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top