FB

April 26, 2024 | 7:40

Test optik / A mund ta gjeni personin e tretë në foto?

 

I fshehur në pamje të qartë brenda kësaj fotoje është një person i tretë. A mund t’i dalloni ato në vetëm pak sekonda? Testoni aftësitë tuaja të vëzhgimit me këtë Iluzion Optik!

test

Fotot e iluzionit optik, të cilat janë krijuar për të mashtruar perceptimin njerëzor dhe shërbejnë si mjete intriguese për vlerësimin e vëmendjes së trurit, janë përdorur nga neuroshkencëtarët. Ata i përdorin këto imazhe për të hetuar sesi truri e percepton realitetin përtej thjesht argëtimit.

Në këtë foto, vëmendja juaj mund të tërhiqet fillimisht nga një interpretuese cirku me një gjarpër të mbështjellë rreth trupit të saj dhe një klloun lozonjar pranë një kutie të hapur. Por këtu ka më shumë nga sa duket.

I fshehur mes gjithë kësaj është një person i tretë që pret të gjendet. Koha fillon tani! Shikoni nga afër foton dhe përpiquni të shihni çdo detaj të saj. A mund të zbuloni personin e tretë të fshehur?

Duhet dikush me aftësi të mëdha vëzhgimi për të gjetur personin e tretë, duke përdorur aftësitë e tij të jashtëzakonshme vëzhguese.

Bëhet fjalë për të provuar kënde të ndryshme vizuale që do t’ju ndihmojnë të zhbllokoni sekretet e enigmës të fshehura brenda tyre! Thjesht jepni një goditje dhe na tregoni se çfarë zbulimesh emocionuese vijnë.

I gjendët? Shikoni çdo pjesë të imazhit me shumë kujdes, me të vërtetë.

Kur e përmbysim figurën, një burrë në vetën e tretë del nga brenda trupit të gjarprit.

test1

Testi i syrit me iluzionin optik mund të jetë shumë konfuz, veçanërisht kur njerëzit shohin gjëra të ndryshme. Secili person ka perceptimin e tij për “vëmendjen hapësinore”, sipas profesorit të asociuar Paul E. Dux nga Shkolla e Psikologjisë në Universitetin e Queensland.

 

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top