FB

January 7, 2022 | 8:55

Test personaliteti / Imazhi i parë që vini re do t’ju tregojë se kush jeni

Shpesh për të vlerësuar personalitetin një psikolog në thelb përdor dy mjete të dallueshme: intervistën personale dhe disa teste psikologjike. Midis tyre është testi i personalitetit, i njohur edhe si testi tipik i performancës; një mjet i dobishëm për të profilizuar personalitetin e njerëzve që synojmë të analizojmë.

Nëse edhe ju jeni adhurues i testeve të personalitetit, përpiquni të kuptoni personalitetin tuaj duke vëzhguar me kujdes imazhin që ju tregojmë. Çdo përgjigje do të ketë një shpjegim të ndryshëm dhe do të përshkruajë aspekte të personalitetit tuaj bazuar në perceptimin vizual. Pra, na tregoni se cilin imazh vini re në shikim të parë.

Buzët, pemët ose rrënjët, çfarë vëreni fillimisht?

Ndër testet e personalitetit, më të zakonshmet janë ato projektive. Këta synojnë të kapin aspektin më spontan të subjektit, duke stimuluar perceptimin vizual përmes imazheve konfuze. Mos harroni se përshkrimi i personalitetit i dhënë nga testi është një përgjithësim i gjerë që mund të mos kapë të gjitha aspektet e karakterit tuaj. Disa mund të përshtaten me personalitetin tuaj, ndërsa disa anë mund të jenë fjalë për fjalë të panjohura. Por le të mos humbim kohë dhe le të fillojmë

Nëse në ndikimin tuaj të parë vizual keni vënë re buzët, kjo do të thotë se jeni një person i qetë që shpesh kaloni mirë me të tjerët. Ju zotëroni një aftësi të lakmueshme për t’u përshtatur edhe në situatat më të vështira, në këtë drejtim shumë mbështeten në gjykimin tuaj. Ju jeni një person i mençur që mund të duket i dobët dhe i pafuqishëm në sipërfaqe, por nuk është ashtu.

Gjykimi juaj ju bën të vendosur për të zgjidhur problemet pa ndihmën e askujt. Nuk ju interesojnë komplikimet, ju pëlqen të jeni gjithmonë të sinqertë dhe të jetoni në qetësi absolute. Nga ana tjetër, nëse syri juaj ka vënë re pemë, personaliteti juaj do të jetë pothuajse i kundërt.

Nëse vëreni pemë ose një pyll, do të jeni një person shumë miqësor, ju pëlqen të jeni mes njerëzve, të lidheni me njerëz të rinj. Jeni të bindur se shkëmbimi i përvojës me të tjerët është një mundësi për t’u pasuruar dhe përmirësuar. Jeni shumë idealistë, me prirjen për ta parë gjithmonë gotën gjysmë të mbushur, edhe nëse është shumë e vështirë të fitoni besimin tuaj.

Nëse, nga ana tjetër, imazhi i parë që bie në sy janë rrënjët, personaliteti juaj do të jetë njëlloj si rrënjët, shumë introvert. Kjo anë e karakterit tuaj nuk duhet ngatërruar me ndrojtjen e tepruar, por ju jeni thjesht njerëz racionalë, të aftë për të thënë gjënë e duhur në kohën e duhur. Aftësia juaj kritike ju vendos gjithmonë në një gjendje pritshmërish të larta, madje edhe nga ju.

Megjithatë, kjo gjendje është stimuli juaj për t’u përmirësuar, për t’i bërë kritikat konstruktive për rritjen tuaj personale. Ju jeni një person shumë i zellshëm dhe i disiplinuar, parimet dhe vlerat tuaja janë themeli mbi të cilin është ndërtuar jeta juaj.

 

 

Burimi / https://www.orizzontenergia.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top