FB

December 16, 2021 | 9:29

Test psikologjik / Ajo që arrini të shihni në imazh zbulon thelbin e karakterit tuaj

Testet psikologjike gjenden shpesh në revista, por nuk është një lojë e thjeshtë, në fakt psikologët ekspertë janë në gjendje të zbulojnë tipare thelbësore të personalitetit. Një nga testet më të përdorura dhe më të famshme është ai i karakterizuar nga një imazh që mund të ketë interpretime të ndryshme, në varësi të vendit ku fokusohet vëzhguesi.

Kjo na lejon të nxjerrim në pah aspekte për të cilat, ndoshta, vetë vëzhguesi nuk është i vetëdijshëm, përkatësisht karakteristikat e tij që shtrihen në hije. Për këtë një test i tillë mund të ndihmojë shumë për të kuptuar veten dhe personalitetin tuaj. Leximi i profilit që korrespondon me zgjedhjen tuaj mund të jetë thelbësor në përpjekjen për të njohur veten në thellësi.

Testimi dhe personaliteti shkojnë dorë për dore, theksojnë shpesh ekspertët dhe psikologët, veçanërisht kur bëhet fjalë për shikimin e një fotoje. Imazhi që shihni së pari mund të thotë shumë për karakterin e vëzhguesit. Çfarë vëreni fillimisht?

Koka e kalit

Nëse keni parë kokën e një kali, ju jeni një person i prirur për të parë shpesh të kaluarën. Megjithatë, kjo rrezikon të shkatërrojë të tashmen tuaj, kështu që ju duhet të mësoni të shijoni periudhën aktuale, minutë pas minute, pa kthyer kokën prapa.

Vajza në të majtë

Nëse në foto keni parë një vajzë në të majtë, atëherë nuk jeni një person që hapet lehtë. Në thelb, ju keni një natyrë introverte që ju shtyn të mos komunikoni me njerëzit. Kjo gjithashtu tregon aftësinë për t’u ndjerë mirë me veten, që është një tipar pozitiv. Nuk ju interesojnë opinionet e atyre që mund të kritikojnë se pse jeni kaq introvertë.

Vajza në të djathtë

Nëse, nga ana tjetër, vështrimi juaj ka rënë tek vajza në të djathtë, përkundrazi, keni nevojë për vëmendjen e të tjerëve. Ju pëlqen gjithashtu të jeni në qendër të vëmendjes, domethënë keni një karakter mjaft egocentrik dhe aventurier. Ju nuk iu shmangeni gjërave të reja në jetën tuaj, pasi nuk keni frikë nga ndryshimi, përkundrazi, jeni gati t’i mirëprisni ato.

 

 

Burimi / https://www.ogmag.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top