Teste

September 17, 2020 | 8:13

Testi psikologjik i diellit | Çfarë kërkoni vërtetë?

 

Në një nivel simbolik, dielli përfaqëson forcën jetësore, unin, të shenjtën: me pak fjalë, ai ka aspekte të ndryshme kuptimi. Në këtë test, i cili mund t’ju japë një mundësi për të reflektuar mbi veten tuaj, simbolika e tij do të lidhet me atë të elementeve të tjerë.

E gjithë kjo nuk ka implikime diagnostike, por do të shërbejë vetëm në një mënyrë të gjallë për të reflektuar në disa aspekte të jetës tuaj.

A keni menduar ndonjëherë se çfarë jeni duke kërkuar në të vërtetë në jetë? Mundohuni t’i përgjigjeni vetes, pastaj bëni testin. Sidoqoftë, dijeni se përgjigjja juaj do të jetë vetëm maja e ajsbergut të një nevoje më të fshehur që do të duhet të mësoni ta kuptoni…

Ndërkohë, zgjidhni një nga figurat e propozuara dhe lexoni përshkrimin përkatës.

Dielli 1. Emocionaliteti në vend të parë

Nëse keni zgjedhur këtë imazh ku dielli është i mbuluar nga kuajt, ju me siguri jeni një person me një jetë shumë të pasur emocionale: në fakt, kuajt përfaqësojnë emocione dhe gjallëri. Kjo simbolikë jepet nga muskulatura e fuqishme e kalit dhe karakteri i tij i zjarrtë, që e lidhin atë me konceptin e forcës shtytëse. Një forcë e rrezikshme nëse është e lirë, por shumë e dobishme për realizimin e brendshëm kur kontrollohet dhe matet.

Me këtë zgjedhje ju keni vendosur para dritës së arsyes instiktet tuaja emocionale dhe individualitetin tuaj: për ju, të qenit vetvetja është gjëja më e çmuar.

Dielli 2. Dashuria e një jete të tërë

Lëkundja, një simbol i jetës dhe vdekjes në të njëjtën kohë, është një lojë që i referohet fëmijërisë dhe përsëritjes ciklike të rrethit të jetës. Për ju, fëmijëria ka luajtur një rol shumë të rëndësishëm. Në këtë imazh dielli, një simbol i vetvetes dhe individualitetit, vendoset përpara misterit të jetës dhe vdekjes, në rastin e luhatjes.

Ju mund të jeni një person reflektues dhe melankolik, shumë i gjallë intelektualisht, por që ka nevojë për afërsi emocionale me të cilën të plotësojë jetën e tij.

Dielli 3. E vërteta në liri

Pulëbardha përfaqëson lirinë. Në këtë imazh, vetja juaj, e simbolizuar nga dielli, përballet me konceptin dhe rëndësinë e lirisë. Ju mund të mos ndiheni mjaftueshëm të lirë ose mund të jeni një frymë libri që ka gjetur dimensionin e tij.

Në çdo rast, për të qenë të lirë, ndonjëherë ju duhet të merreni me përgjegjësi dhe vetmi. Liria nuk është guxim, por vetëdije për zgjedhjet autentike të dikujt, e cila ndonjëherë shkakton vetminë. Në këtë rast, mos harroni se është më mirë të kesh pak shoqërues por të mirë dhe se është e preferueshme të kesh pak dhe të vërtetë se sa shumë të rremë.

Dielli 4. Rilindja

Guaska zakonisht është një simbol i rilindjes dhe jetës, duke u lidhur me ujin. Në këtë imazh mund të shkaktojë një ndjenjë vetmie dhe braktisjeje, edhe pse në jetën detare molusqet ndryshojnë dhe ripërdorin guaskat si shtëpi të reja, në mënyrë që të mos lihen për shumë kohë “të pabanuara”.

Dielli në sfond, i cili përfaqëson disi veten, lidhet në këtë imazh me nevojën për ndryshim dhe rilindje. Ndoshta jeni në një fazë kur do të kishit nevojë që dikush ose diçka e re të vinte në jetën tuaj për të ndryshuar pozitivisht planet tuaja. Nëse është e shkruar, kjo do të ndodhë, dhe ju vazhdoni të ruani optimizmin tuaj.

Dielli 5. Entuziazmi për lajme të mira

Në këtë imazh njeriu në perëndim të diellit simbolizon habinë përpara bukurisë dhe një dielli të ndritshëm. Ju ndoshta jeni në një kohë të kënaqshme për jetën tuaj, ose dëshironi ndonjë lajm të mirë për t’ju entuziazmuar.

Ju jeni një person që dini të mrekulloheni nga e bukura dhe dini të shprehni emocionet para të tjerëve. Ju dini të vlerësoni gjërat e vogla dhe keni një marrëdhënie shumë intensive me natyrën dhe bukuritë e saj. Për ju, e bukura është e bukur, dhe ajo që është më pak nuk ju pëlqen ta vlerësoni sa për lajka. Ju jeni një person shumë kurioz dhe nuk mund ta duroni përtacinë.

Dielli 6. Njihni veten

Pema është një simbol i personalitetit, i vetvetes, ndërsa dielli përfaqëson forcën jetësore. Në këtë rast, duke zgjedhur këtë imazh, mund të shfaqni një fokus të fortë tek vetja.

Ndoshta është për shkak se nuk ndiheni të vlerësuar sa duhet ose sepse duhet të përqendroheni te vetja dhe të vendosni rrënjët tuaja në diçka që ju bën të ndiheni mirë. Ndonjëherë pyesni veten se kush jeni dhe mbase kjo është për shkak se mendoni shumë për gjërat tuaja dhe pak për të tjerët, të cilat në vend të kësaj janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë atë që keni dashur për një kohë të gjatë: të njihni dhe të mësoni të kujdeseni e vetes.

 

 

Burimi / https://www.meteoweek.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top