FB

April 21, 2022 | 11:45

Testi që ju ndihmon të matni inteligjencën tuaj emocionale

Edhe sot duam t’ju ofrojmë një test interesant personaliteti që do t’ju bëjë të kaloni pak kohë në paqe. Testi i sotëm do t’ju lejojë të zbuloni se cila është inteligjenca juaj emocionale dhe të thelloni, në një mënyrë absolutisht lozonjare, ato që janë karakteristikat tuaja që ju dallojnë më shumë.

Në fakt, nëse doni të mësoni më shumë për veçoritë dhe dallimet tuaja në krahasim me të tjerët (dhe ndoshta në të njëjtën kohë të argëtoheni), mund ta provoni këtë test të këndshëm.

Zbuloni inteligjencën tuaj emocionale me këtë test

Ne flasim për inteligjencën emocionale kur i referohemi virtytit që na lejon të rikuperojmë kur gjithçka duket më e vështirë. Sipas psikologjisë, inteligjenca emocionale është aftësia për të njohur dhe përdorur emocionet e të tjerëve dhe të tyre në një mënyrë mjaft të vetëdijshme. E gjithë kjo do të thotë se inteligjenca emocionale varet nga vetëdija dhe aftësia për të introspektuar. Falë një inteligjence të madhe emocionale, në fakt, njeriu është shumë i aftë të menaxhojë emocionet e tij dhe në të njëjtën kohë të transmetojë ndjeshmëri të madhe.

Është e qartë se përvetësimi i një inteligjence të rëndësishme emocionale është thelbësor për përmirësimin e komunikimit dhe marrëdhënieve brenda shoqërisë. Por mund të ndihmojë për të zgjidhur problemet dhe për të pasur një mendje më të hapur ndaj diversitetit dhe kompleksitetit.

Nëse dëshironi të provoni të argëtoheni dhe në të njëjtën kohë të kuptoni se cila është inteligjenca juaj emocionale, provoni të shikoni imazhin dhe zgjidhni një nga përshkrimet e paraqitura. Bazuar në përgjigjen tuaj, rezultati do të ndryshojë dhe do të thotë diçka për inteligjencën emocionale. Ju kujtojmë se është vetëm një lojë dhe nuk ka asnjë vlerë shkencore. Kështu që argëtohuni dhe bëni këtë test me relaksim maksimal.

Figura 1

Nëse vëmendja juaj është mbështetur në figurën numër 1, do të thotë se i keni çmuar pengesat që jeta ju ka vendosur përpara. Ju jeni në gjendje të përshtateni, edhe në hapësira dhe kontekste të reja dhe keni aftësi të mira introspektive. Ju jeni duke bërë një punë të shkëlqyer me veten tuaj dhe vazhdimisht po evoluoni për t’u përpjekur të përmirësoheni gjithnjë e më shumë dhe të arrini kënaqësi personale. Ju keni një dëshirë të madhe për të kufizuar në të kaluarën disa përvoja që nuk ju pëlqejnë dhe përpiqeni në çdo mënyrë që këto të mos ndërhyjnë në të tashmen tuaj.

Figura 2

Figura numër dy përfaqëson një personalitet mjaft krijues. Ndoshta, në fakt, ju jeni një person që gëzon një inteligjencë të madhe emocionale të tipit instinktiv. Ju pëlqen të keni fleksibilitet të madh mendor në trajtimin e gjërave dhe i doni gëzimet e vogla të jetës.

Figura 3

Nëse keni zgjedhur figurën numër 3, do të thotë se keni një mendje mjaft analitike dhe se e juaja është një inteligjencë deduktive. Kjo do të thotë që ju duhet të shikoni dhe analizoni të kaluarën tuaj në mënyrë që gjithçka të përshtatet. Pikërisht për këtë arsye jeni dashamirës i planifikimit. Jeni një person me shumë dashamirësi dhe shpesh shprehni emocione, edhe nëse preferoni shumë të pajtoheni me racionalitetin. Ndoshta pikërisht për këtë arsye ju adhuroni studimin dhe zbulimin e lëndëve shkencore.

Figura 4

Figura 4 është një zgjedhje tipike për ata me një ekuilibër të madh midis inteligjencës deduktive dhe inteligjencës emocionale. Kjo do të thotë që nuk keni frikë të lëshoni emocionet, por megjithatë arrini të mbështeteni te racionaliteti. Ju jeni një udhëheqës i vërtetë dhe qëllimet tuaja janë mjaft ambicioze;

Figura 5

Trekëndëshi i mbyllur i paraqitur në figurën numër 5 përfaqëson ata që arrijnë të mbajnë nën kontroll emocionet e tyre me efektivitet të veçantë. Megjithatë, kjo ndonjëherë nuk të lejon të shprehësh në maksimum cilësitë e tua, pavarësisht se ke aftësi të mëdha artistike.

Figura 6

Së fundi, nëse keni zgjedhur figurën numër 6, ndoshta do të thotë se jeni një person që duhet të punoni shumë për emocionet tuaja. Nuk ju pëlqen të tërhiqeni nga emocionaliteti dhe nuk mund të thuhet për ju se jeni një person empatik.

 

 

 

Burimi / https://www.leggilo.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top