Thënie

July 2, 2020 | 8:00

THËNIE / Gjithnjë e më shumë është e nevojshme të bëjmë diçka…

“Problemet plagosin tribunë. E ndjeni thirrjen e tij në zhurmën e stomakut tonë dhe në klithmat e fëmijëve të uritur. Zona përreth është e shkretuar dhe jo e kultivueshme dhe është e qartë se dikush duhet të shkojë përtej territorit të familjes. Toka e panjohur dhe e huaj na mbush me frikë, por gjithnjë e më shumë është e nevojshme të bëjmë diçka, të rrezikojmë, në mënyrë që jeta të mund të vazhdojë. Një figurë del nga tymi i kampit, një plak i fisit, ju tregon. Jeni zgjedhur si kërkues dhe jeni thirrur për të nisur një kërkim të ri. Vendoseni jetën tuaj në rrezik, në mënyrë që jeta më e rëndësishme e fisit të mund të vazhdojë”.

(J. Campbell, ‘Heroi i njëmijë fytyrave’)

3

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top