FB

June 5, 2024 | 7:25

Truke psikologjike për ta bërë atë të mendojë më shpesh për ju

 

Arti i tërheqjes shoqërore është një mënyrë e shkëlqyer për të bërë dikë të mendojë për ju. Ka shumë njerëz që besojnë se nuk mund të ndikoni në të menduarit e një personi tjetër në asnjë mënyrë. Kjo nuk është plotësisht e saktë, pasi, duke zbatuar teknikat e duhura, është e mundur të sigurohemi që kushdo që na intereson të na mbajë parasysh. Cilat janë këto strategji?

gjuha-e-trupit-cift

1.Përdorni stimuj dallues

Zbatimi i parimeve të kondicionimit klasik është shumë i thjeshtë. Sipas kësaj metode të të mësuarit, një stimul neutral, i cili fillimisht nuk provokon një përgjigje, vjen për ta bërë këtë falë lidhjes së stimulit në fjalë me një stimul tjetër që provokon përgjigjen në fjalë. Për shembull: nëse përdorni rregullisht një parfum specifik, sa herë që personi tjetër e nuhat do të mendojë për ju, edhe nëse nuk jeni të pranishëm në atë moment. Era është ndjenja që lidhet më shumë me kujtesën. Prandaj, përfitoni nga kapaciteti i tij dhe do të jeni më të lidhur se kurrë.

 

2.Jini të pranishëm në momentet më të rëndësishme të ditës

Të gjithë e vlerësojmë që na kujtojnë në momentet themelore të ditës. Në përgjithësi, këto janë në mëngjes, kur zgjoheni dhe pas punës. Përfitoni nga këto raste për të tërhequr vëmendjen e tyre dhe për të filluar një bisedë. Mënyra më e lehtë është të bëni pyetje të hapura si “cilat janë planet tuaja për sot?” ose “Si ishte dita juaj në punë?”. Përveç kësaj, biseda do të mbetet e rrjedhshme nëse jepni edhe informacione personale. Nëse i bëni pyetjet vetëm ju, do të duket si një intervistë dhe ata do të përgjigjen pa interes.

 

3.Jini të kujdesshëm, por vigjilent me kontroll

Nëse dikush mendon për ju ka të bëjë kryesisht me veprimet tuaja. Njerëzit priren të kujtojnë më shumë ata që janë të dashur dhe të kujdesshëm me ne. Edhe me këtë duhet të dish kur të ndalesh dhe të mos shkosh në ekstremin tjetër, atë të kontrollit. Një qëndrim i gabuar i kujdesit krijon sjellje kontrolluese, gjë që gjeneron refuzim tek ata që e ndjejnë atë. Mbi të gjitha, ne duhet të respektojmë kohën dhe hapësirën e çdo personi.

 

4.Keni origjinalitet në planet tuaja

Një nga mënyrat më efektive për të krijuar interes për atë dikë është të propozoni plane ose gjëra për të bërë në çift që janë jashtë zakonit. Ky është një ushtrim i ndërlikuar që kërkon përpjekje dhe përpjekje për të shkuar përtej asaj që është tipike. Por nuk ka të bëjë me të menduarit për idetë më të çmendura apo më ekstravagante. Është e rëndësishme të merren parasysh shijet e tjetrit. Për shembull: Nëse nuk ju pëlqen të luani sport, nuk është ide e mirë të sugjeroni një plan që përfshin aktivitet fizik.

 

5.Tregoni natyrshmëri dhe spontanitet

Nuk ka asgjë më tërheqëse sesa të jesh vetvetja, si dhe të jesh spontan. Personalitetet autentike tërheqin vëmendjen dhe angazhohen. Përkundrazi, të pretendosh të jesh dikush që nuk je, do të çojë vetëm në një ndërveprim të vështirë. Pavarësisht se çfarë jeni, gjithmonë do të shfaqet dikush që tërhiqet nga mënyra juaj e të qenit dhe që do të dijë të vlerësojë virtytet dhe defektet tuaja. Sa më shpejt të filloni të pranoni veten, aq më shumë ka të ngjarë të gjeni personin e duhur.

 

6.Apel ndaj rrjeteve sociale me sens të shëndoshë

Përdorimi i rrjeteve sociale si një mënyrë për t’u vënë re është shumë joshëse, madje mund të themi se është një burim i lehtë. Megjithatë, përdorimi i tyre në mënyrë të papërgjegjshme ose impulsive përfshin rreziqe. Të kesh gjithçka kaq të menjëhershme mund të na bëjë të hyjmë në një unazë të të qenit gjithmonë të vetëdijshëm për atë që ai ose ajo po bën. Për më tepër, në përpjekje për të tërhequr vëmendjen tuaj, është e mundur të futemi në dinamikën e ekspozimit të tepërt të informacionit tonë personal. Nuk duam të themi se rrjetet sociale janë të këqija. Përkundrazi, ato janë një mjet interesant dhe efektiv, përderisa përdoren me mendje të shëndoshë.

 

7.Rritni besimin tuaj

Dikush me vetëbesim ngjall interes dhe tërheqje tek këdo. Për këtë arsye, shprehja e famshme: “Para se të duash një person tjetër, duhet të duash veten” është shumë e saktë. Vetëbesimi projektohet përmes gjesteve dhe gjuhës së trupit. Qëndrimi i drejtë dhe një zë i fortë janë shtyllat kryesore për të përcjellë një imazh besimi tek të tjerët. Nga ana tjetër, është gabim të ngatërroni vetëbesimin me izolimin. Është e vërtetë që njerëzit me vetëbesim janë të pavarur, por kjo nuk do të thotë se disa kanë edhe probleme në krijimin e marrëdhënieve shoqërore.

 

8.Tregojnë interes të vërtetë për detajet e jetës së tyre

Detajet e vogla bëjnë diferencën, dhe aq më tepër kur mendojmë për strategji për ta bërë atë të veçantë që dikush të mendojë për ju. Kushtojini vëmendje detajeve të jetës së tij, për shembull, kur ju tregon se cili është ushqimi i tij i preferuar ose ku i ka kaluar pushimet verore si fëmijë. Po kështu, reagimi që tregoni ndaj atyre zbulimeve ka rëndësi. Tregoni interes, por me kujdes, që të mos jeni invaziv. Bëjeni në mënyrë natyrale, kur e teproni është e dukshme dhe shkakton shqetësim.

 

Dhe çfarë mund të bësh për ta bërë atë të të dëshirojë më shumë?

Nuk mund të harrojmë se seksualiteti është një fushë shumë e rëndësishme e marrëdhënieve. Prandaj, nëse marrëdhënia është tashmë në një nivel tjetër, ne do të rendisim disa këshilla të thjeshta që do të ndihmonin të joshni atë person të veçantë, t’i bënin ata të mendojnë më shpesh për ju dhe të gjenerojnë  më shumë tërheqje tek ai:

Përdorni gjuhën e trupit për të përcjellë një qëndrim flirtues ose provokues.

Shkruani mesazhe duke shpjeguar se çfarë do të dëshironit të bënit herën tjetër që të shihni njëri-tjetrin.

Përmirësoni shfaqjet e dashurisë fizike, për sa kohë që personi tjetër dëshiron t’i marrë ato.

Bëjini atij/asaj komplimente direkt për pamjen e tij/saj, veshjet ose çdo gjë tjetër që ju duket tërheqëse.

Dërgojini privatisht këtij personi foto sugjeruese. Ato nuk duhet të jenë të qarta, sa më pak të mësohen, aq më shumë do të funksionojë imagjinata.

Në fund, ajo që duam t’ju përcjellim është se imagjinata është çelësi, mbi atë fizike. Duhet të mësoni ta stimuloni, në mënyrë që kur nuk jeni prezente, ajo të mendojë më shpesh për ju.

Mbështetuni në këto truke dhe lëreni magjinë e tërheqjes të bëjë pjesën tjetër

Rekomandimet e përmendura këtu janë një ndihmë e madhe në mënyrë që ajo qenie e veçantë në jetën tuaj të mendojë për ju gjatë gjithë ditës. Dhe ato do të kenë efekte më të mira nëse i ekzekutoni pa falsifikuar thelbin tuaj.

Dhe këshilla më e mirë, më e vlefshme që mund t’ju ofrojmë është të jeni ju. Pretendimi se jeni dikush ndryshe e bën të vështirë për ju që të takoni dikë që ju përshtatet vërtet. Nëse dëshironi që ai person t’ju mbajë në mendje çdo ditë, filloni me këto këshilla dhe prisni që tërheqja të bëjë magjinë e saj.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top