Marrëdhënie

October 7, 2020 | 8:10

“Unë duhet ta dua gruan time ashtu si do të doja që vajza ime të dashurohej”, një frazë që çdo baba duhet ta mbajë mend

Marrëdhënia midis një babai dhe një vajze ka një rëndësi të madhe. Kjo është arsyeja pse fraza që thotë “Unë duhet ta dua gruan time në të njëjtën mënyrë, sikur do të doja që vajza ime të dashurohej” është e saktë.

Lidhja e veçantë që krijohet midis një babai dhe një vajze, sipas një studimi të gjerë, është baza mbi të cilën mbështetet rritja e saj. Të pohoni se duhet ta doni gruan tuaj pasi dëshironi që një vajzë të dashurohet, ju bën të kuptoni në mënyrë të përsosur se cilat përmbajtje janë të pranishme në të.

Respekt, vëmendje, mbrojtje. Të gjithë përbërësit që në marrëdhëniet midis një babai dhe një vajze nuk duhet të mungojnë kurrë dhe në të vërtetë të transmetohen në mënyrë që personaliteti i saj të formohet në një mënyrë të plotë dhe të natyrshme.

Marrëdhënia midis një babai dhe vajzës së tij nuk shprehet vetëm në shkëmbimin reciprok midis të dyve. Mënyra në të cilën figura e babait lidhet me partneren dhe nënën e vajzës është shumë e rëndësishme. Marrëdhëniet midis burrit dhe gruas shërbejnë si një shembull dhe formojnë qëndrimin e një vajze ndaj asaj që ajo mund të presë nga një burrë.

Pra, të thuash me veten “Unë duhet ta dua gruan time ashtu si dua që vajza ime të dashurohet” përbën një lloj pasqyre nga e cila vajza mëson. Do të ishte e padobishme të jepni dhurata, për shembull, t’i kushtoni vëmendje një vajze ndërsa e njëjta gjë nuk ndodh me gruan. Një baba nuk duhet ta kursejë dashurinë për gruan e tij, pikërisht sepse një vajzë kupton prej saj se çfarë do të thotë të duash nga një burrë.

Nëse është e vërtetë që çdo grua thellë në zemrën e saj është fëmija i babait të saj, kjo shpjegon se sa e rëndësishme është figura mashkullore për një vajzë. Nga aftësia për të mbështetur gruan e tij dhe për t’u kujdesur për të siç bëri dikur babai i saj, një vajzë mëson të dëshirojë të njëjtat gjëra nga i dashuri i saj dhe partneri i ardhshëm i jetës.

Babai mbetet një figurë referimi jo vetëm për rolin që ai luajti për vajzën e tij në vitet e adoleshencës, por për mënyrën se si ai tregoi dashuri për gruan e tij.

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top