FB

June 9, 2022 | 10:30

Veprime që duhet të bëni para gjumit, për një natë më të qetë

Vendimet dhe zakonet tona të përditshme kanë një ndikim të madh në nivelet tona të lumturisë dhe suksesit. Zakonet e mira të formuara bëjnë të gjithë ndryshimin pasi ne jemi ajo që bëjmë në mënyrë të përsëritur, dhe përsosmëria nuk është një veprim, por një zakon.

Është e rëndësishme që ne të kultivojmë dhe zhvillojmë rutina dhe zakone të shëndetshme për të thjeshtuar, drejtuar dhe lehtësuar aktivitetet tona të përditshme. Zhvillimi i një rutine na ndihmon të bëjmë përmirësime, të shohim përparimin dhe të ndihemi më shumë të realizuar, zhvillimi i një rutine para se të shkojmë në shtrat përcakton cilësinë e ditës së ardhshme dhe përvojën tonë të gjumit. Nata është një pjesë e rëndësishme e ditës kur ngutja dhe ngutja priren të qetësohuni, kaosi zvogëlohet dhe është thelbësore që përpara se të hapen perdet, të jemi të përgatitur të tërhiqemi për ditën dhe të vendoset disponimi i duhur që do t’ju mbushë më shumë mëngjeset tuaja. Le ta gërmojmë këtë siç duhet, më poshtë janë 8 gjërat që duhet të bëni përpara se të shkoni në shtrat.

1. Kujdesuni për trupin tuaj

2. Mos shihni TV 2 orë para gjumit

3. Reflektoni dhe vizualizoni

4. Shkruani në ditarin tuaj

5. Lexoni para se të flini

6. Meditoni

7. Krijoni listën tuaj të detyrave

8. Lutuni

 

 

Përgatiti K.I / Burimi afamuche.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top