FB

July 26, 2022 | 8:35

Veprimet që duhet të bëni pas një grindjeje me partnerin tuaj

 

Marrëdhëniet afatgjata mund të jenë tepër përmbushëse dhe kuptimplotë. Por ato gjithashtu evoluojnë me kalimin e kohës, për mirë ose për keq, dhe nuk është e pazakontë të kaloni periudha kur mund të ziheni me njëri-tjetrin.

12

Tërhiqni vëmendjen për të

“Gjëja e parë që dikush duhet të bëjë nëse ndjen se ka ngecur në një problem me partnerin e tij është të tërheqë vëmendjen për të. Kjo nuk do të thotë të përballen në mënyrë agresive me partnerin. Do të ishte më e shëndetshme për një partner që të tregonte atë që ka “vënë re” dhe me dhembshuri t’i kërkojë partnerit të tij komente për atë që ka vënë re. 

Mos u trembni

“Gjërat e para së pari, mos u frikësoni! Prishjet e marrëdhënieve ndodhin me më të mirët prej nesh. Merrni temperaturën e marrëdhënies dhe merrni komentet e partnerit tuaj. 

22

Shikoni nga brenda

“Gjëja qesharake për prishjet e marrëdhënieve është se gjithmonë duket sikur ata janë faji i personit tjetër. Pra, gjëja e parë tipike që njerëzit bëjnë kur janë në rrëmujë është të ankohen për këtë te partnerët e tyre, duke u kërkuar atyre ta rregullojnë atë. Kjo zakonisht nuk funksionon shumë mirë. Kjo sepse prishjet e marrëdhënieve shkaktohen nga dy persona.

Jini të sinqertë

“Unë besoj shumë se duhet të jemi të sinqertë me partnerin tonë në lidhje me ndjenjën e shkëputjes. Ne mund të habitemi që ata ndihen të njëjtë ose ndoshta nuk e kishin idenë dhe kjo ndez një bisedë se si të përmirësoni përsëri intimitetin tuaj. 

Njihni anët pozitive

“Filloni të pranoni veprimet e përditshme të mirësisë dhe mendimit nga partneri juaj. Kur futemi në këto hapa, ne priremi të përqendrohemi në gjithçka që partneri ynë po bën që është zhgënjyese ose e pakënaqshme. 

Përqendrohuni në punën ekipore

“Mësoni të negocioni dhe zgjidhni problemet së bashku. Të mësuarit e zgjidhjes së suksesshme të problemeve përfundon grindjet dhe luftërat për pushtet, dhe për këtë arsye çon në më shumë intimitet. Mësoni të përqendroheni në atë që do të funksionojë dhe jo në atë se kush ka të drejtë ose gabim. 

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffpost.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top