Mirëqenie

November 25, 2017 | 8:25

Vetëm një veprim dhe dhimbjet e mesit largohen

Nata duhet të jetë një kohë pushimi, por nëse flemë në pozicionin e gabuar atëherë nuk mund të parandaloni dhimbjet e mesit në mëngjes.

1

Dhimbja e shpinës ndodhin kryesisht për shkak të pozicionit të gabuar të marrë gjatë pushimit. Gjithashtu edhe një dyshek i mirë është i nevojshëm për një gjumë të qetë dhe cilësor.

Simptomat e dhimbjes së mesit shprehen përmes tensionimit të muskujve, ngurtësisë dhe kuzimit të lëvizjeve etj. Në këto raste edhe lëvizja më e thjeshtë bëhet e bezdisshme dhe problematike.

Sportet ose ushtrime të kryera gabim mund të shkaktojë dhimbje të madhe.

Tensionet emocionale gjithashtu kontribuojnë në kontraktimin e muskujve para vertebral, duke ulur elasticitetin e tyre.

Disa nga zgjidhjet më efektive në këto raste, janë një dush i ngrohtë, që nxit qarkullimin e gjakut dhe lehtësimin e dhimbjes duke relaksuar indet e ngurtësuara.

Për të shmangur dhimbet e mesit duhet që të vendosni një jastëkë poshtë shpinë dhe një poshtë qafës. Në këtë mënyrë trupi do të ritojë harkun e tij natyral duke lehtësuar dhimbjet muskulore pa ushtruar presion.

Edhe një masazh i mirë është shumë efektiv në relaksimin e muskujve dhe rritjen e eksibilitetit të tyre.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com