Dëshmi

September 29, 2020 | 8:02

Virologia kineze që iku në SHBA: “Covid-19 i krijuar nga njeriu, unë e kam provën”

Dr. Li-Meng Yan, një virologe kineze që u fsheh sepse kishte frikë për jetën e saj, ka tërhequr përsëri vëmendjen e mediave ndërkombëtare, pasi ajo pretendon se ka prova shkencore për të provuar se Covid-19 është prodhuar nga njeriu në një laborator në Wuhan.

Shkencëtarja, në fakt, siç raportohet në shumë gazeta ndërkombëtare, të tilla si Daily Mail dhe New York Post, pretendon të ketë qenë ndër studiueset e para që studiuan koronavirusin e ri.

Nga lindi virusi që vrau më shumë se 900,000 njerëz në të gjithë botën? Shkencëtarja, duke folur përmes transmetimit nga një vend i fshehtë, tha: “Nga një laborator në Wuhan, i kontrolluar nga qeveria kineze”.

Virologia këmbënguli se raportet e përhapura se virusi e ka origjinën nga tregu i Wuhan përfaqësojnë një “shpërqendrim” dhe shtoi: “Së pari, tregu i mishit në Wuhan… është një mënyrë shpërqendrimi dhe ky virus nuk vjen nga natyra”, duke shpjeguar se ajo ka marrë “provat e tij nga CDC në Kinë dhe mjekët vendas”.

Virologia, në të kaluarën ka akuzuar Pekinin për gënjeshtra kur mësoi për koronavirusin dhe se qeveria u përpoq të mbulonte punën e saj. Shkencëtarja tha se ish mbikëqyrësit e saj në Shkollën e Shëndetit Publik të Hong Kongut, një laborator referimi për Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH), e bënë atë të heshtë kur ajo ngriti alarmin për transmetimin nga njeriu në njeri në dhjetor të vitit të kaluar.

Pastaj, në prill, Dr. Yan u largua nga Hong Kongu dhe u strehua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të rritur ndërgjegjësimin për pandeminë. Sot ajo pretendon se së shpejti do të nxjerrë prova shkencore për të provuar derivimin njerëzor të Sars-CoV-2.

“Sekuenca e gjenomit është si një gjurmë gishtash njerëzore – tha ajo – pra, bazuar në të, ju mund t’i identifikoni këto gjëra. Unë përdor provat për t’u thënë njerëzve se virusi vjen nga laboratori në Kinë”, duke shtuar se çdokush, edhe nëse nuk ka njohuri në biologji, mund ta lexojë, kontrollojë, identifikojë dhe verifikojë vetë”.

Gjithashtu shtoi se: “Është themelore që ne të dimë origjinën e virusit. Përndryshe nuk mund ta kapërcejmë atë, do të jetë e rrezikshme për jetën e gjithsecilit. E di që nëse nuk i them të vërtetën botës, do të pendohem. Dr. Yan tha gjithashtu se para se të ikte nga Kina, informacioni i saj ishte fshirë nga bazat e të dhënave të qeverisë.

Pastaj, virologiza zbuloi se njerëzit ishin rekrutuar “për të përhapur thashetheme rreth meje, për të thënë që unë jam një gënjeshtare”.

Së fundmi, Yuan Zhiming, drejtori i Institutit të Virologjisë Wuhan, mohoi raportet se koronavirusi u përhap aksidentalisht nga struktura e tij: “Ky virus nuk mund të vijë nga ne”, tha ai.

 

Burimi / https://www.blogsicilia.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top