FB

August 2, 2021 | 9:05

Vitamina C, frutat që duhen konsumuar, pasi janë të pasura me të

Jeta jonë është e plot me angazhime dhe shumicën e kohës ne jemi të hutuar nga një mijë gjëra dhe jo të vëmendshëm ndaj nevojave të trupit tonë. Në vend të kësaj ju duhet të dini se si ta dëgjoni atë dhe t’u përgjigjeni nevojave të tij.

Ndonjëherë ndihemi të lodhur dhe të rraskapitur ose i nënshtrohemi dhimbjeve të muskujve dhe infeksioneve. Kjo mund të nënkuptojë se kemi mungesë të vitaminës C. Ne jemi shumë të vëmendshëm ndaj mungesës tek fëmijët, por edhe të rriturit mund të kenë të njëjtën nevojë. Kjo vitaminë e tretshme në ujë shërben për të mbrojtur sistemin imunitar dhe ka një funksion efektiv si antioksidant dhe nëse kemi mangësi të saj duhet t’u drejtohemi frutave që e përmbajnë atë për të plotësuar nevojat.

Trupi i njeriut nuk mund të prodhojë ose ruajë vitaminë C. Prandaj, është thelbësore ta konsumojmë atë rregullisht në sasi të mjaftueshme (vlera ditore për vitaminën C është 75mg për gratë dhe 90 mg për burrat) për të forcuar mbrojtjen natyrore të trupit tonë.

E rëndësishme është që duhet të konsumojmë fruta të freskët dhe të pjekur, pa i lënë shumë në frigorifer sepse në këto raste efekti i vitaminës C tenton të ulet. Këtu është lista e frutave që e përmbajnë atë në sasi më të madhe.

Rrush pa fara (200mg në 100g)

Kivi (90 mg në 100 g)

Papaja (60 mg në 100 g)

Portokalli (50 mg në 100 g)

Limon (50 mg në 100 g)

Pjepër (36.7mg në 100g)

Mango (28mg në 100g)

Mjedra (26.2mg në 100g)

Ananas (48mg në 100g)

Luleshtrydhe (55 mg në 100 g)

 

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top