Këshilla & Arsye

June 13, 2018 | 8:51

10 karakteristikat e njerëzve empatikë

Njerëzit empatikë janë ata që kuptojnë dhe ndiejnë se çfarë po përjeton një person tjetër. Ata mund të vendosin veten në këpucët e tjetrit. Individët empatik perceptojnë të gjitha detajet e vogla në lidhje me sjelljen, fjalën dhe gjuhën e trupit të një personi tjetër. Njerëzit empatik ju bëjnë të ndiheni të sigurt, të rehatshëm dhe të lirë për të thënë atë që është në mendjen tuaj.

Më poshtë janë 10 gjërat që karakterizojnë një person empatik. Zbuloni nëse jeni njëri prej tyre:

  1. Ata shpesh konsiderohen “shumë të ndjeshëm”

Ata nuk janë shumë të ndjeshëm ose shumë emocional, ata janë thjesht në kontakt me emocionet e tyre dhe mund të kuptojnë se çfarë ndjejnë të tjerët. Ndonjëherë mund të jetë shumë për ta, sepse kur dikush përjeton shumë ndjenja negative dhe personi empatik e ndjen atë, mund të shkaktojë stres dhe lodhje.

  1. Njerëzit empatikë urrejnë gënjeshtrat

Kjo është mjaft logjike pasi ata mund t’i lexojnë njerëzit shumë mirë dhe menjëherë e dinë kur dikush është i pandershëm. Është e vështirë të besosh dikë që tashmë ka gënjyer për ju dhe njerëzit empatikë shpesh duan ta shmangin këtë lloj personi.

  1. Ata ndikohen nga lajmet negative

Për shkak se ata mund të lidhen aq mirë me të tjerët, ata gjithashtu ndiejnë dhimbjen dhe vuajtjen e tyre. Kjo vlen jo vetëm për njerëzit që njihen, por edhe për lajmet që lexojnë dhe dokumentarët që shikojnë. Lufta, krimi dhe gjëra të tjera të tmerrshme i bëjnë ata të ndihen keq.

  1. Ata reagojnë ndryshe ndaj stimuluesve dhe drogave

Për shkak se ndjenjat e tyre janë më të qarta, ata iu përgjigjen pijeve joalkoolike, kafesë dhe pijeve energjike, ndryshe nga njerëzit e tjerë. Këta stimulues priren t’i bëjnë ata më të shqetësuar.

  1. Empatikët nuk mund të ndryshojnë

Njerëzit empatik nuk mund të frenojnë ndjenjat e tyre dhe të veprojnë pa emocione. Ata janë miq të shkëlqyer, sepse ata mund t’ju kuptojnë dhe të vihen në vendin tuaj. Ata janë gjithashtu të ndershëm dhe besnikë dhe presin të njëjtin trajtim nga miqtë e tyre.

  1. Ata dinë saktësisht se çfarë po kaloni

Kur dëgjoni se askush nuk iu kupton, flisni me një person empatik. Ai do të besojë të njëjtat gjëra rreth jush dhe do të lidhet me historinë dhe situatën tuaj. Ai merr gjithçka në zemrën e tij dhe përpiqet t’ju ndihmojë sa më shumë që të jetë e mundur.

  1. Ata kanë një lidhje të veçantë me kafshët

Në përgjithësi, njerëzit empatikë nuk kanë kafshë sepse nuk duan të “mbajnë” një qenie tjetër. Ata duan t’i shohin kafshët në habitatin e tyre natyror, në natyrë. Ndonjëherë edhe kafshët mund të ndiejnë ndjeshmërinë e tyre dhe të veprojnë ndryshe rreth njerëzve empatikë.

  1. Lodhja është pjesë e jetës së një personi empatik

Nuk është për t’u habitur që të dëgjojnë shqetësimet e të tjerëve dhe t’i ndihmojnë. Ata dëgjojnë gjithçka që të tjerët rreth tyre ndiejnë dhe mund t’i marrin ato nga mendja e tyre.

  1. Ata janë të hutuar

Ata ndiejnë të gjitha gjërat e vogla, tingujt dhe erërat rreth tyre. Kjo gjithashtu do të thotë se ata humbasin shpesh përqendrimin dhe janë lehtësisht të shkëputur. E pra, ndjeshmëria në rritje ka anë të mira dhe jo të mira.

  1. Ata janë dëgjuesit më të mirë

Ata të dëgjojnë me kujdes dhe vlerësojnë historinë tuaj. Njerëzit empatik gjithmonë kanë këshilla, sepse ata mund ta vendosin veten në vendin tuaj. Ata nuk janë kritikues, sepse kuptojnë se pse keni marrë disa vendime dhe duan vetëm t’ju ndihmojnë.

 

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / emozionifeed.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com