FB

August 6, 2022 | 9:10

11 gjërat që duhet të automatizoni menjëherë për t’u ndjerë më pak të stresuar

Ne po jetojmë në kohë stresuese që kërkon përshtatje të vazhdueshme. Nëse e keni të vështirë të mbani mend detyrat themelore, nuk jeni vetëm. Stresi dhe ankthi i vazhdueshëm dëmtojnë trurin tuaj dhe mund të çojnë në atë që njihet si “mjegulla e trurit”, e cila më pas mund të çojë në shqetësime si harrimi për të paguar faturën tuaj elektrike në kohë.

Këtu janë disa gjëra që mund t’i automatizoni për ta bërë jetën tuaj pak më të lehtë:

Furnizimi juaj me kafe

Gjëja e fundit që dikush ka nevojë është të zgjohet dhe të zbulojë se nuk ka kafe…

Çadra juaj

Me një shikim jahtë dritares, e di nëse duhet të kapësh një ombrellë përpara se të largohesh nga dera. Është kaq e thjeshtë, por mund të bëjë një ndryshim të madh!

Kursimet tuaja

Alan Henry, redaktor i shërbimit në revistën Wired dhe autor i librit të ardhshëm “Seen, Heard, and Paid: The New Work Rules for Marginalized”, rekomandon automatizimin e përqindjeve të ndryshme të pagës suaj për t’u depozituar në llogari të ndryshme.

Faturat tuaja

Pasi të vendosni një depozitë direkte të një pjese të çekut tuaj në një llogari kursimi, konfiguroni pagesën automatike për tarifat e rregullta si kabllot, qiratë dhe shërbimet komunale.

Lista juaj e detyrave

“Kam vendosur detyra administrative javore dhe mujore të përsëritura në aplikacionin tim të preferuar të produktivitetit”, që është Todoist, tha konsulentja e produktivitetit Rashelle Isip.

Kutia juaj hyrëse

Nëse jeni të bllokuar nga dhjetëra emaile rregullisht, vendosni filtra për kutinë tuaj hyrëse. Për shembull, ndoshta dëshironi që çdo mesazh nga shefi ose nëna juaj të shënohet me ngjyrë të kuqe për dukshmëri të menjëhershme.

Recetat

Dërgesat automatike për medikamente mund të kursejnë kohë. Shumë zinxhirë të mëdhenj farmacish, duke përfshirë Walgreens dhe CVS, kanë opsione për të vendosur disa receta për t’u rimbushur automatikisht me dorëzim në shtëpi.

Dozat e mjekimit

Mungesa ose marrja e një doze të gabuar të ilaçeve ka pasoja të rënda. Automatizimi i mjekimit tuaj ose të një personi të dashur mund të jetë një ndihmë e madhe.

Ushqimi për kafshët shtëpiake

Nëse jeni vazhdimisht të shpërqendruar gjatë ditës, vendosja e gjërave thelbësore për kafshët shtëpiake, si ushqimi, ëmbëlsirat dhe lodrat në një dërgesë të vazhdueshme mund të jetë një lehtësim për trurin tuaj të zënë.

Koha e pandërprerë e fokusimit

Kur na ndërpresin gjatë punës, mund të duhen mesatarisht 23 minuta për t’u rikthyer në rrugën e duhur, sipas një studimi nga Universiteti i Kalifornisë, Irvine. Shmangni këto ndërprerje duke përdorur asistentët e kalendarit si Clockwise, të cilët integrohen me mjete, duke përfshirë Slack dhe Asana për të minimizuar shpërqendrimet dhe për t’u bërë të ditur kolegëve që nuk jeni të disponueshëm.

Drejtshkrimi

Shmangni gabimet e thjeshta drejtshkrimore me shtesat e shfletuesit që korrigjojnë shkrimin tuaj për ju. Grammarly për Windows ose Mac do të ofrojë sugjerime drejtshkrimore nëpër aplikacione, dokumente dhe email.

 

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffpost.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top