Këshilla & Arsye

April 17, 2018 | 10:30

15 gjërat që nuk duhet t’i bëni për fëmijët tuaj adoleshentë

Prindërit nuk mund të ndihmojnë, por t’i ushqejnë fëmijët e tyre. Kjo gjë fillon që në vitet kur ata janë bebe, sepse mbështeten tek ne për të gjitha nevojat themelore të tyre. Pastaj vazhdon gjatë viteve kur janë fëmijë, ndërsa kur rriten pak më shumë përpiqemi t’u lejojmë atyre të kenë pak liri duke i mbajtur ata të sigurt në të njëjtën kohë.

Natyrisht, edukimi nuk ndalet këtu. Si nënat dhe baballarët, vazhdojnë të bëjnë gjithçka që munden për t’i mbajtur fëmijët të sigurt, të lumtur dhe të shëndetshëm. Por, kur duhet të ndalosh së ndihmuari  në mënyrë që ata të rriten dhe të bëhen vetë të zotë për veten e tyre?

Mund të ndryshojë nga një fëmijë në tjetrin; personaliteti dhe pjekuria patjetër që janë një faktor.

Megjithatë, këtu janë 15 gjëra që me të vërtetë ju duhet të ndaloni t’i bëni për adoleshentët tuaj. Ata ndoshta nuk ju falënderojnë, por me të vërtetë do t’i ndihmoni ata për më vonë.

T’ju bësh drekën.

 Të kujdesesh për kafshët që ata betoheshin se do e bënin.

T’ju heqësh rrobat.

T’ju zgjedhësh miqtë.

T’i kujtosh për detyrat që ata kanë.

T’i ndjekësh në çdo lëvizje.

T’i përgatisësh krevatin.

Të ruash gjërat që ata harrojnë.

Të flasësh me mësuesit e tyre për ta.

Marrjen e tyre kudo që duan të shkojnë.

 Përshtatjen e kërkesave të veçanta për darkë.

Nxjerrjen nga banja ose shtysën për t’u larë.

Larjen dhe hekurosjen e gjithë rrobave të tyre.

Të bësh detyrat e tyre.

T’ju japësh atyre lekë sa herë që ata kërkojnë.

Përgatiti: Brikela Daci / Burimi / http://www.firstforwomen.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com